Zachte wafeltjes
Een recept waarmee je altijd scoort? Wafels. Ze zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook gemakkelijk om te maken. De basisbloem voor patisserie van Aveve maakt het eens zo eenvoudig. Win-win! Haal je wafelijzer uit de kast en zet je bewaartrommel klaar. Al denken we dat je dat laatste niet zal nodig hebben omdat de wafeltjes té lekker zijn om te laten liggen.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert50 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je wafelbeslag
-
• 250 g Aveve Bloem voor patisserie
-
• 250 g boter
-
• 250 g baksuiker
-
• 2 zakjes vanillesuiker
-
• 1 tablespoon(s) olie
-
• 4 eieren
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• taartroosterIn winkel beschikbaar
-
• wafelijzer
-
• wafelvork
-
Zo maak je het
Voor het wafelbeslag
Warm de boter op tot hij bijna gesmolten is. Voeg de baksuiker toe. Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel.
Voeg de patisseriebloem en de vanillesuiker bij het beslag. Roer krachtig. Doe er nu nog de olie bij, en meng alles tot een glad wafelbeslag.
Bak je wafels
Verwarm het wafelijzer voor en vet het in.
Gebruik twee eetlepels om een klompje uit het beslag te maken. Leg twee klompjes beslag in het wafelijzer.
Bak de wafels goudbruin. Haal ze met een wafelvork uit het wafelijzer. En laat ze afkoelen op een taartrooster.
Tip 1
Heb je wafeltjes over? Hou ze dan vers in een koekjestrommel of een blikken doos.
Tip 2
De beste wafels bak je met een wafelijzer met een hoog vermogen. Zo zijn je wafels snel klaar en blijven ze heerlijk zacht. Want: duurt het bakken te lang, dan drogen je wafels uit.
Tip 3
In onze bakafdeling vind je bakpakketten voor warme minuutwafels, voor Brusselse wafels en voor Luikse wafels. Probeer ze uit!