Pannenkoeken met rozijnen
Pannenkoeken vallen altijd in de smaak. Het hoeven niet altijd de standaard soort met suiker te zijn, je kan er ook eens maken met appels en rozijnen. Weinig extra moeite, superlekker resultaat. Je serveert de pannenkoeken met gekaramelliseerde appels en wat poedersuiker voor een mooie finishing touch.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert10 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 330 g Aveve Mix voor Pannenkoeken
-
• 4 eieren
-
• 500 ml water
-
• 100 g rozijnenIn winkel beschikbaar
-
• appeljenever
-
-
Voor je afwerking
-
• 3 à 4 appelen
-
• 3 à 4 tablespoon(s) eetlepels suiker
-
• klontje boter
-
• poedersuiker
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• kom
-
• pannenkoekenpanIn winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Laat de rozijnen vooraf enkele uren trekken in appeljenever. Giet ze af en laat verder uitlekken.
Snijd de appels in schijfjes. Smelt een klontje boter in de pan, voeg de appelschijfjes toe en strooi er de suiker over.
Bak de schijfjes goudbruin en leg ze op een bord.
Meng de mix, de eieren en het water tot een glad beslag. Roer er ten slotte de rozijnen door.
Verhit wat olie of een klontje boter in een koekenpan. Schep een grote lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
Bak verder tot al het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met de gekaramelliseerde appeltjes en bestrooi met poedersuiker.
Maak je deze pannenkoeken voor de kinderen? Dan kun je de rozijnen beter in water of appelsap weken. Zo worden ze ook lekker sappig, maar krijgen ze niet dat typische jeneveraroma dat niet bij alle kinderen in de smaak valt.