Limburgse pannenkoeken met boekweit
Zin in een streepje Belgische traditie? Bak dan eens Limburgse boekweitpannenkoeken, een klassieker die nog altijd even goed smaakt. Ideaal als afwisseling op je dagelijkse boterhammen en goed te combineren met zowel zoet als hartig beleg.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 250 g AVEVE Classic Wit Surfina
-
• 250 g AVEVE Boekweitmeel
-
• 1 l melk, lauw
-
• 50 g boter, gesmolten
-
• 50 g suiker
-
• 20 g verse of 10 g droge gist
-
• 3 eieren
-
• snuifje zout
-
• olie of boter
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• klopper of mixer
-
Zo maak je het
Meng het boekweitmeel en de surfina door elkaar.
Voeg er de overige ingrediënten aan toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
Laat het beslag ongeveer 25 minuten rusten.
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
Schep beslag in de pan, genoeg om de bodem helemaal te bedekken.
Bak de pannenkoeken op een niet te hoog vuur, tot ze goudgeel van kleur zijn.
Dien ze warm op.