Glutenvrije pizza
Fan van pizza maar niet van gluten? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Met ons recept voor glutenvrije pizza bak je zelf een Italiaans meesterwerk. Door de No-Risk bloem is het heel eenvoudig en duurt het niet lang. Beleg je pizza met lekkere toppings naar keuze en geniet van je zelfgemaakte delicatesse.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Porties
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenVegan
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 100 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 60 ml water
-
• 2 tablespoon(s) olijfolie
-
• een snuifje zout
-
• pizzakruiden en/of oregano
-
-
Voor je afwerking
-
• olijfolie
-
• beleg naar keuze
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• oven
-
• pizzaplaat
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat het 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
Herkneed het deeg 1 à 2 minuten en rol het langzaam uit tussen 2 vellen bakpapier.
Vet een pizzaplaat in en leg er het deeg op. Laat opnieuw 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Strijk ondertussen je pizzabodem in met olijfolie en beleg naar je eigen smaak.
Bak de pizza 15 minuten op 210 °C.