Glutenvrije frangipanetaart
Gek op frangipane maar niet op gluten? Dan kan je voortaan smullen van deze glutenvrije frangipanetaart! Helemaal volgens de regels van de bakkunst met een zoete laag abrikoos, een heerlijke amandelvulling en afgewerkt met wat icing.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Voor de taartbodem
-
• 265 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 65 g suiker
-
• 1 ei
-
• 75 ml water
-
• 70 g boter
-
-
Voor de frangipanevulling
-
• 1 zakje vanillesuiker
-
• 100 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 125 g amandelpoederIn winkel beschikbaar
-
• Taartvulling abrikozen
-
• enkele druppels amandelextract
-
• Icingpasta
-
• 185 g suiker
-
• 125 g boter
-
• 3 eieren
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakpapier
-
• Deegrol
-
• taartvorm van 26 cm ⌀
-
Zo maak je het
Ingrediënten klaarzetten
Weeg alle ingrediënten voor de taartbodem zorgvuldig af.
Deeg bereiden
Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
Deeg in bakvorm aanbrengen
Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot het iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in. Leg het deeg los over de bakvorm. Druk het zachtjes aan. Druk het overtollige deeg aan de rand weg met de handpalm. Voeg de restjes samen en bewaar ze voor de afwerking. Prik de bodem in met een vork.
Beslag bereiden
Scheid de eieren. Roer de boter zacht. Voeg de suiker en de eidooiers toe aan de boter en meng tot een romige massa. Voeg het amandelpoeder, de glutenvrije mix en het amandelextract toe en meng tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Bakvorm vullen
Breng een laagje abrikozenvulling op de taartbodem aan. Strijk daarover de frangipanevulling uit.
Reepjes aanbrengen
Snijd uit de deegrestjes van de taartbodem reepjes van 1 cm breed en leg ze als versiering over de frangipanevulling.
Taart bakken
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de taart 50 à 60 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.
Taart Decoreren
Decoreer de taart met icingpasta.