Chocomoussetaart
Een chocolademoussetaart maken hoeft geen uren in beslag te nemen. Met de handige mix voor banketbakkersroom en chocomousse flans jij deze topper zo ineen. Als kers op de taart werk je je kunstwerk af met chocoladeschilfers en poedersuiker. Dubbel zoveel chocoladepret!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je taartbodem
-
• 1 ronde bodem diepvriesbladerdeeg Ø 30 cm
-
-
Voor je banketbakkersroom
-
• 125 g Aveve Mix voor Banketbakkersroom
-
• 330 ml koude melk
-
-
Voor je chocomousse
-
• 125 g Callebaut mix voor chocomousse
-
• 200 ml melk
-
-
Voor je afwerking
-
• chocoladeschilfers
-
• poedersuiker
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• mixer
-
• spuitzak
-
• taartvorm Ø 27 cm met losse bodem
-
Zo maak je het
Laat je bladerdeeg volledig ontdooien. Verwarm je oven voor op 200 °C. Vet je taartvorm in en beleg met de bladerdeegbodem. Prik enkele keren in de bodem met een vork.
Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk tot een gladde room. Klaar? Strijk dan uit over de bodem.
Bak de taart eerst 20 minuten op 200 °C. Verlaag dan de temperatuur tot 180 °C en laat nog tien minuten bakken. Laat de taart afkoelen en neem ze uit de vorm.
Maak nu je chocomousse. Voeg de melk bij de mix en klop 5 minuten op de hoogste snelheid.
Schep de chocomousse in een spuitzak en spuit de mousse gelijkmatig over de taart.
Werk je taart af met chocoladeschilfers en poedersuiker.