Cakepops
Cakepops zijn cakebolletjes op een stokje die omhuld zijn met chocolade. Je kan ze naar hartenlust versieren met de leukste decoraties zoals hagelslag of suikerbolletjes. Het maken van cakepops is de ideale activiteit om samen met jouw kleine bakkers uit te voeren. Van bolletjes rollen tot het versieren met kleurrijke bolletjes: werk- en smulplezier gegarandeerd!
-
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
-
Serveert25 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je cake
-
• 125 g smeltchocolade puur
-
• 125 g Aveve zelfrijzende bloem
-
• 125 g poedersuiker
-
• 100 g zachte boter
-
• 2 eieren
-
• 35 g amandelpoederIn winkel beschikbaar
-
-
Voor je glazuur
-
• 200 g poedersuiker
-
• 60 g zachte boter
-
• 2 eetlepels melk tablespoon(s)
-
• 1 theelepel(s) vanillearoma
-
-
Voor je afwerking
-
• 150 g smeltchocolade puur
-
• 25 lollystokjes
-
• hagelslag of suikerdecoratie (optioneel)In winkel beschikbaar
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• cakevorm
-
• oven met rooster
-
• rijst met quinoa
-
Zo maak je het
Cake maken
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Hak de chocolade in stukken. Smelt die, au bain-marie, samen met de boter. Voeg al roerend een voor een de eidooiers toe. Meng hier de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder. Klop het eiwit stijf en roer het langzaam onder het mengsel.
Vet een cakevorm in, bestrooi die lichtjes met bloem en giet er het beslag in.
Bak de cake 40 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Geef de cake 12 uur rust.
Glazuur bereiden
Klop de boter romig. Roer de melk, het vanille- aroma en de poedersuiker eronder en meng alles goed.
Cakepops maken
Verkruimel de cake en meng het glazuur onder de kruimels.
Rol van dit mengsel bolletjes van 3 cm doorsnede. Laat die 10 minuten opstijven in de diepvriezer. Smelt ondertussen de chocoladedruppels.
Dip elk lollystokje een stukje in de gesmolten chocolade. Prik het stokje in het cakebolletje en laat opstijven.
Dompel het bolletje nu helemaal in de gesmolten chocolade.
Zet het rechtop in een glaasje gevuld met rijst. Is de chocolade bijna helemaal opgesteven? Dan werk je de cakepops naar eigen wens af. Met hagelslag of suikerdecoratie.