Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Brood bakken met de hand

1920

Ambachtelijk brood bakken is niet alleen weggelegd voor jouw lokale bakker. Ook jij kan zelf aan de slag om op traditionele wijze een lekker vers boerenbrood te bakken. Strooi je handen alvast in met wat bloem want voor dit recept gaan we met de hand brood bakken. Het is niet alleen leuk om te doen, het resultaat is ook echt om van te smullen.

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose
  • Bak- en kookbenodigdheden
    • Weegschaal
      In winkel beschikbaar
    • Deegschraper
    • Bakplaat

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

1

Maak een kuiltje in de bloem. Giet er een beetje water in. Begin te mengen en voeg geleidelijk het overige water, de gist en de boter toe. Laat het zout nog even aan de kant.

2

Vanaf het moment dat je een samenhangend geheel krijgt, voeg je het zout toe.

3

Verzamel alle losse restjes met een deegschraper en verwerk ze mee in het deeg.

4

Kneed het deeg nog 15 minuten lang.

5

Maak een mooie bol. Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.

6

Druk het deeg plat met de handen en kneed nog 1 à 2 minuten.

7

Druk het deeg opnieuw plat. Vouw eerst de linkerkant en de rechterkant naar binnen. Daarna de bovenkant en de onderkant.

8

Rol stevig op, zodat je een langwerpig deeg krijgt.

9

Bestrijk het deeg met water.

12

Strooi wat bloem op de bovenkant.

13

Maak voor een ambachtelijke look een paar insnijdingen met een scherp mes. Dek opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.

14

Bak het brood 25 à 30 minuten op 220 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met