Braambessen amarettoconfituur
De beste manier om braambessen te bewaren is om er confituur mee te maken. Met wat amandelen en een scheutje amaretto erbij maak je een echte delicatesse klaar. En wees gerust: van deze confituur word je niet zat. De alcohol verdampt tijdens het koken.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Noten, Vegan
Ingrediënten
-
Voor 6 potjes van 110 ml
-
• 600 g bramen
-
• 75 g amandelschilfers
-
• 150 ml amaretto
-
• 375 g geleisuiker Maxi-fruit
-
Zo maak je het
Stap 1
Was de bramen.
Stap 2
Breng ze samen met de amandelschilfers op een zacht vuurtje aan de kook. Laat sudderen tot je een brij hebt met stukjes fruit.
Stap 3
Voeg de amaretto en de suiker toe. Roer goed en laat 3 minuten koken.
Stap 4
Giet de warme confituur in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.