Zwart-witte dessertcakejes
Op zoek naar een origineel dessert? Wat dacht je van deze cakejes? Ze zien er geweldig uit met hun zwart-witte jasje. Je krijgt bovendien de chocoladeliefhebbers meteen op je hand. Want witte én donkere chocolade? Daarmee scoor je bij elke chocoholic. Sla dus snel aan het bouwen met je ijsblokvormen.
Voeg toe aan receptenboekje

Zwart-witte dessertcakejes

1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zwart-witte dessertcakejes
2
Smelt de chocolade en meng goed met de room. Vul de ijsblokvormpjes met de chocoladeroom en laat minstens een uur opstijven in de diepvriezer.
Zwart-witte dessertcakejes
3
Smelt nu de witte chocolade. En klop ondertussen met de mixer de boter romig. Voeg hieraan de suiker toe en klop alles goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en meng opnieuw met de mixer. Giet het vanille-aroma bij de mengeling, samen met de bloem, en spatel dit met een houten lepel onder het deeg. Meng nu ook de gesmolten witte chocolade en de melk erdoor.
Zwart-witte dessertcakejes
4
Haal de chocoladeroom uit de ijsblokvormpjes. Vul vervolgens 8 muffinvormpjes voor de helft met het deeg en stop in het midden de ijskoude chocoladeroom. Vul nu aan met het deeg tot de vormpjes voor 2/3 vol zijn.
Zwart-witte dessertcakejes
5
Bak de cakejes 25 minuten in de oven. Haal daarna elk gebakje uit de vorm en dien ze warm op een dessertbord op.
Zwart-witte dessertcakejes

Vervang de pure chocolade eens door melkchocolade of gebruik van elk de helft. Zo plezier je ook de bezoekers die niet zo’n fan zijn van bitter.

Logo KVLV

Voor je vulling
80 ml slagroom
70 g smeltchocoladedruppels puur
Voor je deeg
175 g boter op kamertemperatuur
100 g witte smeltchocolade puur
3 grote eieren
2 eetlepels melk
Bak- en kookbenodigdheden
oven
mixer
ijsblokjesvormpjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je vulling
80 ml slagroom
70 g smeltchocoladedruppels puur
Voor je deeg
175 g boter op kamertemperatuur
100 g witte smeltchocolade puur
3 grote eieren
2 eetlepels melk
Bak- en kookbenodigdheden
oven
mixer
ijsblokjesvormpjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zwart-witte dessertcakejes
2
Smelt de chocolade en meng goed met de room. Vul de ijsblokvormpjes met de chocoladeroom en laat minstens een uur opstijven in de diepvriezer.
Zwart-witte dessertcakejes
3
Smelt nu de witte chocolade. En klop ondertussen met de mixer de boter romig. Voeg hieraan de suiker toe en klop alles goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en meng opnieuw met de mixer. Giet het vanille-aroma bij de mengeling, samen met de bloem, en spatel dit met een houten lepel onder het deeg. Meng nu ook de gesmolten witte chocolade en de melk erdoor.
Zwart-witte dessertcakejes
4
Haal de chocoladeroom uit de ijsblokvormpjes. Vul vervolgens 8 muffinvormpjes voor de helft met het deeg en stop in het midden de ijskoude chocoladeroom. Vul nu aan met het deeg tot de vormpjes voor 2/3 vol zijn.
Zwart-witte dessertcakejes
5
Bak de cakejes 25 minuten in de oven. Haal daarna elk gebakje uit de vorm en dien ze warm op een dessertbord op.
Zwart-witte dessertcakejes

Vervang de pure chocolade eens door melkchocolade of gebruik van elk de helft. Zo plezier je ook de bezoekers die niet zo’n fan zijn van bitter.


Wat zeggen anderen