Zwaantjes
Je al eens afgevraagd hoe de bakker die sierlijke zwaantjes maakt? Met soezendeeg en een spuitzak kom je al een heel eind. Vul je zwaantjes met frisse ananas, banketbakkersroom en slagroom en werk ze af met een beetje bloemsuiker. Varieer met seizoensfruit, dat smaakt altijd het lekkerste.
Voeg toe aan receptenboekje

Zwaantjes

1

De vulling: banketbakkersroom

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.
Zwaantjes
2

Het soezenbeslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng het ei met de mix voor soezen.
Zwaantjes
3
Giet onder voortdurend roeren het hete water toe aan het mengsel. Roer 3 minuten stevig door tot je een glad en stevig beslag hebt.
Zwaantjes
4

Soezen spuiten

Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop zes zwanenhalzen en zes grote ovale soezen voor het lichaam.
Zwaantjes
5
Strijk halzen en lichamen in met losgeklopt ei. Bak de zwanenhalzen 10 minuten en de ovale soezen 40 minuten op 170 °C. Laat alles afkoelen op een rooster.
6

Zwaantjes samenstellen

Knip een driehoek uit de bovenkant van de soezen. Knip de driehoek in twee gelijke delen, die dienen straks als vleugels.
Zwaantjes
7
Vul de soezen met banketbakkersroom en leg er stukjes ananas op.
Zwaantjes
8
Klop slagroom op met een beetje bloemsuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit met een draaiende beweging een toef slagroom bovenop de gevulde soezen. Spuit ook een staartje.
Zwaantjes
9
Steek de zwanenhalzen in de soesjes en plaats de vleugels bovenop de slagroom. Werk af met bloemsuiker.
Zwaantjes

Maak je kom volledig vetvrij, dan lukt het slagroom opkloppen veel beter.

Zwaantjes

Voor 6 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Gekarteld spuitmondje
Mengkom
schaar
Spuitzak
Weegschaal
Voor de afwerking
1 ei
200 ml slagroom
Voor je soezenbeslag
1 ei
100 ml water (90 °C)
Voor je vulling
165 ml melk
2 schijven ananas
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Zwaantjes

Voor 6 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Gekarteld spuitmondje
Mengkom
schaar
Spuitzak
Weegschaal
Voor de afwerking
1 ei
200 ml slagroom
Voor je soezenbeslag
1 ei
100 ml water (90 °C)
Voor je vulling
165 ml melk
2 schijven ananas
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

De vulling: banketbakkersroom

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.
Zwaantjes
2

Het soezenbeslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng het ei met de mix voor soezen.
Zwaantjes
3
Giet onder voortdurend roeren het hete water toe aan het mengsel. Roer 3 minuten stevig door tot je een glad en stevig beslag hebt.
Zwaantjes
4

Soezen spuiten

Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop zes zwanenhalzen en zes grote ovale soezen voor het lichaam.
Zwaantjes
5
Strijk halzen en lichamen in met losgeklopt ei. Bak de zwanenhalzen 10 minuten en de ovale soezen 40 minuten op 170 °C. Laat alles afkoelen op een rooster.
6

Zwaantjes samenstellen

Knip een driehoek uit de bovenkant van de soezen. Knip de driehoek in twee gelijke delen, die dienen straks als vleugels.
Zwaantjes
7
Vul de soezen met banketbakkersroom en leg er stukjes ananas op.
Zwaantjes
8
Klop slagroom op met een beetje bloemsuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit met een draaiende beweging een toef slagroom bovenop de gevulde soezen. Spuit ook een staartje.
Zwaantjes
9
Steek de zwanenhalzen in de soesjes en plaats de vleugels bovenop de slagroom. Werk af met bloemsuiker.
Zwaantjes

Maak je kom volledig vetvrij, dan lukt het slagroom opkloppen veel beter.


Wat zeggen anderen