Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Zwaantjes

Zwaantjes - Aveve

Altijd al willen weten hoe de bakker sierlijke zwaantjes maakt? Met soezendeeg en een spuitzak kom je al een heel eind. Je vult de zwaantjes met frisse ananas, banketbakkersroom en slagroom en werkt ze af met wat bloemsuiker. In plaats van ananas kan je ook ander seizoensfruit nemen.

  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
  • Serveert
    6 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Voor je soezendeeg
  • Voor je vulling
    • 165 ml melk
    • 2 schijven ananas
    • 50 g mix voor banketbakkersroom Aveve

De vulling: banketbakkersroom

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.

Zwaantjes_Stap1

Het soezenbeslag

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Zwaantjes_Stap2

Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking.

Zwaantjes_Stap3

Soezen spuiten

Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop zes zwanenhalzen en zes grote ovale soezen voor het lichaam.

Zwaantjes_Stap4

Strijk halzen en lichamen in met losgeklopt ei. Bak de zwanenhalzen 10 minuten en de ovale soezen 40 minuten op 170 °C. Laat alles afkoelen op een rooster.

Zwaantjes samenstellen

Knip een driehoek uit de bovenkant van de soezen. Knip de driehoek in twee gelijke delen, die dienen straks als vleugels.

Zwaantjes_Stap6

Vul de soezen met banketbakkersroom en leg er stukjes ananas op.

Zwaantjes_Stap7

Klop slagroom op met een beetje bloemsuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit met een draaiende beweging een toef slagroom bovenop de gevulde soezen. Spuit ook een staartje.

Zwaantjes_Stap8

Steek de zwanenhalzen in de soesjes en plaats de vleugels bovenop de slagroom. Werk af met bloemsuiker.

Zwaantjes_Stap9
Tip!

Maak je kom volledig vetvrij, dan lukt het slagroom opkloppen veel beter.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met