Zwaantjes
Altijd al willen weten hoe de bakker sierlijke zwaantjes maakt? Met soezendeeg en een spuitzak kom je al een heel eind. Je vult de zwaantjes met frisse ananas, banketbakkersroom en slagroom en werkt ze af met wat bloemsuiker. In plaats van ananas kan je ook ander seizoensfruit nemen.
-
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakpapier
-
• Bakplaat
-
• Gekarteld spuitmondje
-
• Klopper
-
• MengkomIn winkel beschikbaar
-
• schaar
-
• Spuitzak
-
• Taartrooster
-
• WeegschaalIn winkel beschikbaar
-
-
Voor de afwerking
-
• 1 ei
-
• 200 ml slagroom
-
• bloemsuiker
-
-
Voor je soezendeeg
-
• 100 g Aveve Mix voor Soezen
-
• 100 ml kokend water
-
• 3 eieren
-
-
Voor je vulling
-
• 165 ml melk
-
• 2 schijven ananas
-
• 50 g mix voor banketbakkersroom Aveve
-
Zo maak je het
De vulling: banketbakkersroom
Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.
Het soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking.
Soezen spuiten
Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop zes zwanenhalzen en zes grote ovale soezen voor het lichaam.
Strijk halzen en lichamen in met losgeklopt ei. Bak de zwanenhalzen 10 minuten en de ovale soezen 40 minuten op 170 °C. Laat alles afkoelen op een rooster.
Zwaantjes samenstellen
Knip een driehoek uit de bovenkant van de soezen. Knip de driehoek in twee gelijke delen, die dienen straks als vleugels.
Vul de soezen met banketbakkersroom en leg er stukjes ananas op.
Klop slagroom op met een beetje bloemsuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit met een draaiende beweging een toef slagroom bovenop de gevulde soezen. Spuit ook een staartje.
Steek de zwanenhalzen in de soesjes en plaats de vleugels bovenop de slagroom. Werk af met bloemsuiker.
Maak je kom volledig vetvrij, dan lukt het slagroom opkloppen veel beter.