Zuiderse pittenbroodjes op de barbecue
Komt het zuiden niet naar jou? Haal de zon dan zelf in huis! Deze zuiderse pittenbroodjes op de barbecue brengen je meteen in vakantiestemming. Hun passage op de barbecue geeft hen dat ‘steenoven-effect’ mee. En de vulling van zongedroogde tomaten en verse basilicum is een smaakbommetje in je mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Zuiderse pittenbroodjes op de barbecue

1

Kneed alle ingrediënten voor het deeg 20 minuten met de hand of de broodmachine. Of 10 minuten met je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten.

2

Hak de ui en fruit de snippers in olie. Snij de basilicum fijn. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in stukjes.

3

Hak het deeg in stukken en voeg de ui, de basilicum en de tomaten toe. Kneed alles goed samen en maak 18 bolletjes van 50 g. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C.

4

Bak de broodjes 15 minuten op 190 °C en laat ze afkoelen.

5

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

Vries je voorgebakken broodjes in voor acute hongeraanvallen! Laat ze wel weer ontdooien vóór je ze afbakt.

zuiderse pittenbroodjes

voor 18 broodjes
Voor je deeg
2 eetlepels olijfolie
280 ml water
10 g zout
Voor je vulling
1 ui
2 eetlepels verse basilicum
50 g zongedroogde tomaten
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zuiderse pittenbroodjes

voor 18 broodjes
Voor je deeg
2 eetlepels olijfolie
280 ml water
10 g zout
Voor je vulling
1 ui
2 eetlepels verse basilicum
50 g zongedroogde tomaten
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed alle ingrediënten voor het deeg 20 minuten met de hand of de broodmachine. Of 10 minuten met je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten.

2

Hak de ui en fruit de snippers in olie. Snij de basilicum fijn. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in stukjes.

3

Hak het deeg in stukken en voeg de ui, de basilicum en de tomaten toe. Kneed alles goed samen en maak 18 bolletjes van 50 g. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C.

4

Bak de broodjes 15 minuten op 190 °C en laat ze afkoelen.

5

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

Vries je voorgebakken broodjes in voor acute hongeraanvallen! Laat ze wel weer ontdooien vóór je ze afbakt.


Wat zeggen anderen