Zonnebroodjes uit de oven
Deze broodjes van zonnebloempitten en maïsstukjes brengen de zon in je huis. En je maakt ze een-twee-drie: je hoeft alleen maar water aan de bloemmix toe te voegen. Een zomers beleg van pittige kaas met rucola maakt de zonnebroodjes helemaal af!
Voeg toe aan receptenboekje

Zonnebroodjes uit de oven

1
Voeg de ingrediënten voor het brood samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
2
Rol 16 broodbolletjes van 50 g uit het deeg. Dek de bolletjes opnieuw af en laat nog eens 30 minuten staan.
3

Knip met een schaar een kruis in de deegbolletjes. Dek ze daarna opnieuw af, en laat 15 minuten rijzen. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
5
Beleg de zonnebroodjes met pittige kaas en rucola.

Wil je de zonnebroodjes nog luchtiger maken? Voeg dan 2 g droge gist toe aan je ingrediënten. Zo rijst het deeg nog beter.

zonnebroodjes uit de oven

voor 16 broodjes
Voor je brood
300 ml water
Voor je beleg
100 g rucola
pittige kaas (bijvoorbeeld Grimbergen of Oud Brugge)
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zonnebroodjes uit de oven

voor 16 broodjes
Voor je brood
300 ml water
Voor je beleg
100 g rucola
pittige kaas (bijvoorbeeld Grimbergen of Oud Brugge)
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg de ingrediënten voor het brood samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
2
Rol 16 broodbolletjes van 50 g uit het deeg. Dek de bolletjes opnieuw af en laat nog eens 30 minuten staan.
3

Knip met een schaar een kruis in de deegbolletjes. Dek ze daarna opnieuw af, en laat 15 minuten rijzen. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
5
Beleg de zonnebroodjes met pittige kaas en rucola.

Wil je de zonnebroodjes nog luchtiger maken? Voeg dan 2 g droge gist toe aan je ingrediënten. Zo rijst het deeg nog beter.


Wat zeggen anderen