Zonnebloempittenbrood met abrikozen
Verlang je naar dat ietsje meer in je lunchdoos? Dan zorgt zonnebloempittenbrood met abrikozen voor een perfecte afwisseling! De abrikozen geven dit brood een heerlijke zoete smaak!
Voeg toe aan receptenboekje

Zonnebloempittenbrood met abrikozen

1

Meet de ingrediënten voor het deeg precies af en voeg ze samen in de kuip van de broodmachine. Heeft je broodmachine een bakje voor noten en rozijnen, doe er dan meteen de abrikozenstukjes in. Selecteer het programma voor rozijnenbrood en druk op “Start”.

2

Heb je een machine zonder bakje, voeg dan de abrikozen toe na het geluidssignaal: open het deksel van de machine, doe de abrikozenstukjes bij het deeg en sluit daarna het deksel zodat de machine het programma kan afwerken.

3

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden en laat het afkoelen op een rooster.

4
Extra gist voor gevuld brood: voeg je ingrediënten toe zoals rozijnen en noten, dan rijst je brood minder hoog dan normaal. Daarom doen we er in dit recept een beetje gedroogde gist bij, zodat je toch een luchtig resultaat krijgt.
abrikozenbrood

Ingredienten
300 ml water
75 g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
Bak- en kookbenodigdheden
spatel optioneel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
abrikozenbrood

Ingredienten
300 ml water
75 g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
Bak- en kookbenodigdheden
spatel optioneel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meet de ingrediënten voor het deeg precies af en voeg ze samen in de kuip van de broodmachine. Heeft je broodmachine een bakje voor noten en rozijnen, doe er dan meteen de abrikozenstukjes in. Selecteer het programma voor rozijnenbrood en druk op “Start”.

2

Heb je een machine zonder bakje, voeg dan de abrikozen toe na het geluidssignaal: open het deksel van de machine, doe de abrikozenstukjes bij het deeg en sluit daarna het deksel zodat de machine het programma kan afwerken.

3

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden en laat het afkoelen op een rooster.

4
Extra gist voor gevuld brood: voeg je ingrediënten toe zoals rozijnen en noten, dan rijst je brood minder hoog dan normaal. Daarom doen we er in dit recept een beetje gedroogde gist bij, zodat je toch een luchtig resultaat krijgt.

Wat zeggen anderen