Speltpizzas
Experimenteer je graag in de keuken? Dan zijn deze zoete speltpizza’s een kolfje naar jouw hand. Ga aan de slag en verras je gasten met de sublieme combinatie van zoute kazen met zoete rozijntjes en appels.
Voeg toe aan receptenboekje

Speltpizzas

1
Bak de spekblokjes bruin en knapperig in een pan. Laat ze uitlekken. Rasp de verschillende soorten kaas grof.
2
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat die dan 10 minuten kneden. Dek je deeg af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Roer eieren, room en melk in een grote kom door elkaar. Voeg de geraspte kazen en spekreepjes toe. Meng alles goed en kruid met peper.
4
Druk het deeg plat en verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde plak van 26 à 28 cm. Leg de pizzabodems op een ingevette pizzavorm of bakplaat. Bestrijk ze volledig met olijfolie.
5
Voeg de taartvulling en rozijntjes toe aan je hartige vulling. Verdeel deze nieuwe vulling over de pizzabodems en strijk de bovenkant glad. Bedek het volledige oppervlak van de pizza’s met amandelschilfers. De amandelen beletten dat je vulling te snel bruin kleurt. Dek de pizza’s af met huishoudfolie en laat ze 30 à 40 minuten rijzen.
6
Verwarm de oven voor op 180 °C.
7
Bak de pizza’s op 180 °C tot de bovenkant goudbruin gekleurd is (na ongeveer 20 minuten).

De spekreepjes en kazen zijn op zichzelf al zout. Voeg dus geen extra zout toe. Wat extra peper volstaat als kruiding.

zoete speltpizza

voor 4 pizza’s Ø 26 à 28 cm
Voor je deeg
300 ml water
10 g zout
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
2 eieren
200 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld roquefort)
200 g gruyère of emmentaler
200 g oude kaas
300 g magere spekblokjes
50 ml melk
50 ml room
peper
Voor je fruitvulling
1 pot taartvulling (appel) of 500 g appelmoes met stukjes
Bak- en kookbenodigdheden
kaasrasp
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zoete speltpizza

voor 4 pizza’s Ø 26 à 28 cm
Voor je deeg
300 ml water
10 g zout
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
2 eieren
200 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld roquefort)
200 g gruyère of emmentaler
200 g oude kaas
300 g magere spekblokjes
50 ml melk
50 ml room
peper
Voor je fruitvulling
1 pot taartvulling (appel) of 500 g appelmoes met stukjes
Bak- en kookbenodigdheden
kaasrasp
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Bak de spekblokjes bruin en knapperig in een pan. Laat ze uitlekken. Rasp de verschillende soorten kaas grof.
2
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat die dan 10 minuten kneden. Dek je deeg af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Roer eieren, room en melk in een grote kom door elkaar. Voeg de geraspte kazen en spekreepjes toe. Meng alles goed en kruid met peper.
4
Druk het deeg plat en verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde plak van 26 à 28 cm. Leg de pizzabodems op een ingevette pizzavorm of bakplaat. Bestrijk ze volledig met olijfolie.
5
Voeg de taartvulling en rozijntjes toe aan je hartige vulling. Verdeel deze nieuwe vulling over de pizzabodems en strijk de bovenkant glad. Bedek het volledige oppervlak van de pizza’s met amandelschilfers. De amandelen beletten dat je vulling te snel bruin kleurt. Dek de pizza’s af met huishoudfolie en laat ze 30 à 40 minuten rijzen.
6
Verwarm de oven voor op 180 °C.
7
Bak de pizza’s op 180 °C tot de bovenkant goudbruin gekleurd is (na ongeveer 20 minuten).

De spekreepjes en kazen zijn op zichzelf al zout. Voeg dus geen extra zout toe. Wat extra peper volstaat als kruiding.


Wat zeggen anderen