Zoete pittenbroodjes met brie, appel en spek
Brie, appel en spekjes? Een onweerstaanbare combinatie. Zéker in deze zoete pittenbroodjes. Meng het spek onder het deeg: zo komt de smaak het best tot zijn recht. En leg er brie en appel bovenop: jouw garantie voor een prachtresultaat.
Voeg toe aan receptenboekje

Zoete pittenbroodjes met brie, appel en spek

1

Pittenbroodjes maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
stappenplan pittenbrood stap 1
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan pittenbrood stap 2
3

Druk het deeg plat met je handen. Meng er vervolgens de spekreepjes door. Een tip: hak het deeg eerst in stukken, dan gaat het mengen gemakkelijker.

stappenplan pittenbrood stap 4
4
Kneed alles goed samen en maak er een bol van. Dek opnieuw af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten.
stappenplan pittenbrood stap 5
5
Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg met de deegrol tot een vierkant van 40 bij 40 cm. Verdeel die in vier vierkantjes en snij elk stuk nog eens in vier. Zo krijg je 16 vierkante stukjes van 10 bij 10 cm.
stappenplan pittenbrood stap 6
6

Pittenbroodjes versieren

Strijk de hoeken van de deegstukjes in met ei. Vouw de hoekjes naar het midden toe. Druk de hoekjes goed naar beneden.

stap1penplan pittenbrood versieren stap 1
7
Leg een plakje brie in het midden van elk deegstukje en giet er een beetje honing op. Leg daarop een schijfje appel.
stappenplan pittenbrood versieren stap 2
8
Leg de deegstukjes op de bakplaat met bakpapier. Dek ze af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C.
stappenplan zoete pittenbroodjes benodigheden stap 8
9
Bak de broodjes ongeveer 20 minuten.
stappenplan zoete pittenbroodjes benodigheden stap 4

Serveer een gemengd slaatje bij de pittenbroodjes. Extra lekker!

 pittenbrood met brie appel en spek

voor 16 broodjes
Voor je deeg
250 ml melk
100 g boter
40 g suiker
5 g zout
Voor je vulling
200 g brie
vloeibare honing
100 g spek, in fijne reepjes
1 appel, in schijfjes
1 ei, losgeklopt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
 pittenbrood met brie appel en spek

voor 16 broodjes
Voor je deeg
250 ml melk
100 g boter
40 g suiker
5 g zout
Voor je vulling
200 g brie
vloeibare honing
100 g spek, in fijne reepjes
1 appel, in schijfjes
1 ei, losgeklopt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Pittenbroodjes maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
stappenplan pittenbrood stap 1
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan pittenbrood stap 2
3

Druk het deeg plat met je handen. Meng er vervolgens de spekreepjes door. Een tip: hak het deeg eerst in stukken, dan gaat het mengen gemakkelijker.

stappenplan pittenbrood stap 4
4
Kneed alles goed samen en maak er een bol van. Dek opnieuw af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten.
stappenplan pittenbrood stap 5
5
Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg met de deegrol tot een vierkant van 40 bij 40 cm. Verdeel die in vier vierkantjes en snij elk stuk nog eens in vier. Zo krijg je 16 vierkante stukjes van 10 bij 10 cm.
stappenplan pittenbrood stap 6
6

Pittenbroodjes versieren

Strijk de hoeken van de deegstukjes in met ei. Vouw de hoekjes naar het midden toe. Druk de hoekjes goed naar beneden.

stap1penplan pittenbrood versieren stap 1
7
Leg een plakje brie in het midden van elk deegstukje en giet er een beetje honing op. Leg daarop een schijfje appel.
stappenplan pittenbrood versieren stap 2
8
Leg de deegstukjes op de bakplaat met bakpapier. Dek ze af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C.
stappenplan zoete pittenbroodjes benodigheden stap 8
9
Bak de broodjes ongeveer 20 minuten.
stappenplan zoete pittenbroodjes benodigheden stap 4

Serveer een gemengd slaatje bij de pittenbroodjes. Extra lekker!


Wat zeggen anderen