Zoete gevulde kesra
De kesra is een veelzijdig Noord-Afrikaans platbrood. Neutraal, hartig of zoet? Alles kan. Bak bijvoorbeeld een dubbele kesra met daartussen een zoete mix van abrikozen en pruimen. Een heerlijke traktatie.
Voeg toe aan receptenboekje

Zoete gevulde kesra

1

Kneed het deeg

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

3

Rol 8 plakjes uit

Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 95 g. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een rond plakje van 2 à 3 mm dik.

3. Rol 8 plakjes uit
4

Maak de vulling

Snijd de abrikozen en pruimen in stukjes. Meng ze met de abrikozenvulling.

5

Stel de broodjes samen

Verdeel de vulling over vier van de acht plakjes. Laat de rand onbedekt. Dek elk gevuld plakje af met een tweede plakje. Druk de randen stevig aan.

 5. Stel de broodjes samen
6

Bak de broodjes in de pan

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke gevulde kesra 1 à 2 minuten in de pan, zonder boter of olie.

6. Bak de broodjes in de pan
Zoete gevulde kesra

Recept voor 4 broodjes
Voor het deeg
240ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Voor de vulling
75 g Dibro Gedroogde abrikozen
75 g Dibro Gedroogde pruimen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Zoete gevulde kesra

Recept voor 4 broodjes
Voor het deeg
240ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Voor de vulling
75 g Dibro Gedroogde abrikozen
75 g Dibro Gedroogde pruimen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

3

Rol 8 plakjes uit

Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 95 g. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een rond plakje van 2 à 3 mm dik.

3. Rol 8 plakjes uit
4

Maak de vulling

Snijd de abrikozen en pruimen in stukjes. Meng ze met de abrikozenvulling.

5

Stel de broodjes samen

Verdeel de vulling over vier van de acht plakjes. Laat de rand onbedekt. Dek elk gevuld plakje af met een tweede plakje. Druk de randen stevig aan.

 5. Stel de broodjes samen
6

Bak de broodjes in de pan

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke gevulde kesra 1 à 2 minuten in de pan, zonder boter of olie.

6. Bak de broodjes in de pan

Wat zeggen anderen