Zoet speltbrood met appel en rozijnen
Klaar voor een nieuw broodrecept? Met wat nieuwe ingrediënten smaakt je brood meteen helemaal anders. En je hoeft er niet eens langer voor in de keuken te staan. Zoet speltbrood met appel en rozijnen maak je in enkele minuten klaar. De broodmachine doet de rest!
Voeg toe aan receptenboekje

Zoet speltbrood met appel en rozijnen

1
Doe alle ingrediënten voor je deeg in de broodmachine. Start een programma van 2 à 4 uur. Haal na de laatste kneedbeurt de kuip uit de machine. Let op: onderbreek het programma niet.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel
2
Haal het deeg en de kneedhaak uit de kuip. Druk het deeg plat. Neem een deegbolletje van 100 à 150 g uit het deeg, en leg het opzij.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 1
3
Schil de appel en snij hem in stukjes. Hak de rest van het deeg in stukken en meng er de rozijnen, appelstukjes en parelsuiker door. Kneed dit nieuwe geheel tot een rond bolletje.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 3
4
Rol nu het opzij gehouden deegstuk uit, tot je een dunne plak hebt. Wikkel dit rond het deegbolletje.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 4
5
Leg het geheel zonder de kneedhaak terug in de kuip en plaats die weer in de broodmachine. De machine werkt het programma verder af.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 5

Geen liefhebber van rozijnen? Gebruik dan stukjes gekonfijt fruit om het deeg een zoete smaak te geven. Even lekker!

Zoet speltbrood met appel en rozijnen

Voor je deeg
275 ml water
25 g boter
10 g zout
Voor je vulling
100 g appel, geschild en in stukjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Zoet speltbrood met appel en rozijnen

Voor je deeg
275 ml water
25 g boter
10 g zout
Voor je vulling
100 g appel, geschild en in stukjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe alle ingrediënten voor je deeg in de broodmachine. Start een programma van 2 à 4 uur. Haal na de laatste kneedbeurt de kuip uit de machine. Let op: onderbreek het programma niet.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel
2
Haal het deeg en de kneedhaak uit de kuip. Druk het deeg plat. Neem een deegbolletje van 100 à 150 g uit het deeg, en leg het opzij.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 1
3
Schil de appel en snij hem in stukjes. Hak de rest van het deeg in stukken en meng er de rozijnen, appelstukjes en parelsuiker door. Kneed dit nieuwe geheel tot een rond bolletje.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 3
4
Rol nu het opzij gehouden deegstuk uit, tot je een dunne plak hebt. Wikkel dit rond het deegbolletje.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 4
5
Leg het geheel zonder de kneedhaak terug in de kuip en plaats die weer in de broodmachine. De machine werkt het programma verder af.
stappenplan zoet speltbrood met rozijnen en appel  stap 5

Geen liefhebber van rozijnen? Gebruik dan stukjes gekonfijt fruit om het deeg een zoete smaak te geven. Even lekker!


Wat zeggen anderen