Zachte broodjes
Vul je broodmandje met deze klassieker onder de kadetjes. Op deze zachte broodjes bijt niemand zijn tanden stuk. Daarom zijn ook kinderen er dol op. Onze Classic Surprima-Plus maakt het jou en je broodmachine bovendien gemakkelijk. Jij hoeft alleen nog je deeg in porties te verdelen.
Voeg toe aan receptenboekje

Zachte broodjes

1
Voeg alle ingrediënten samen en kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten in je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
2
Druk het deeg plat met je handen en verdeel het in 8 gelijke porties. Druk die met je handen tot ronde plakken van 8 cm dik.
3
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes erop, op ruime afstand van elkaar. Bestrijk ze lichtjes met melk en bestuif met bloem. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk net voor het bakken met je duim enkele kuiltjes in de broodjes. Bestuif ze nogmaals met bloem. Bak 12 à 15 minuten.

Ga voor broodjes in een artisanale stijl: besprenkel je deeg met wat water net voor het bakken. Bestuif de bolletjes met bloem en plaats ze meteen in de oven. Deze techniek werkt trouwens voor alle broden!

zachte broodjes

voor 8 broodjes
180 ml water
140 ml melk
35 g boter, in blokjes
1,5 theelepel zout
Bak- en kookbenodigdheden
bakpapier
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zachte broodjes

voor 8 broodjes
180 ml water
140 ml melk
35 g boter, in blokjes
1,5 theelepel zout
Bak- en kookbenodigdheden
bakpapier
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten samen en kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten in je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
2
Druk het deeg plat met je handen en verdeel het in 8 gelijke porties. Druk die met je handen tot ronde plakken van 8 cm dik.
3
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes erop, op ruime afstand van elkaar. Bestrijk ze lichtjes met melk en bestuif met bloem. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk net voor het bakken met je duim enkele kuiltjes in de broodjes. Bestuif ze nogmaals met bloem. Bak 12 à 15 minuten.

Ga voor broodjes in een artisanale stijl: besprenkel je deeg met wat water net voor het bakken. Bestuif de bolletjes met bloem en plaats ze meteen in de oven. Deze techniek werkt trouwens voor alle broden!


Wat zeggen anderen