Witte kruisbroodjes met zaadjes
Dol op variatie in je broodmand? Met deze kruisbroodjes scoor je telkens opnieuw. Maak het deeg met ons Classic Wit boerenbrood, zet het mes erin voor je tekening, even door de zaadjes rollen … En klaar is kees! Geknoei met de zaadjes? Dat voorkom je dankzij onze handige tip.
Voeg toe aan receptenboekje

Witte kruisbroodjes met zaadjes

1
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met een broodmachine of met je handen. Of zet je keukenrobot 10 minuten aan het kneedwerk. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in 16 bolletjes van ongeveer 50 g. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten rijzen.
3
Bestrijk de bolletjes met water en wentel ze in sesam-, maan- of lijnzaad. Knip met een schaar een kruisvorm in de bolletjes.
4
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Bedek ze nu opnieuw met huishoudfolie en laat ze nog 15 minuten rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 à 20 minuten.

Vermijd kliederen met de zaadjes. Giet ze in een diep bord en druk de deegbolletjes er met hun vochtige zijde in. Zo hechten ze stevig vast en zien je broodjes er perfect uit.

kruisbroodjes

voor 16 stuks
Voor je deeg
280 ml water
10 g zout
15 g boter
Voor je afwerking
lijnzaad
maanzaad
sesamzaad
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
kruisbroodjes

voor 16 stuks
Voor je deeg
280 ml water
10 g zout
15 g boter
Voor je afwerking
lijnzaad
maanzaad
sesamzaad
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met een broodmachine of met je handen. Of zet je keukenrobot 10 minuten aan het kneedwerk. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in 16 bolletjes van ongeveer 50 g. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten rijzen.
3
Bestrijk de bolletjes met water en wentel ze in sesam-, maan- of lijnzaad. Knip met een schaar een kruisvorm in de bolletjes.
4
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Bedek ze nu opnieuw met huishoudfolie en laat ze nog 15 minuten rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 à 20 minuten.

Vermijd kliederen met de zaadjes. Giet ze in een diep bord en druk de deegbolletjes er met hun vochtige zijde in. Zo hechten ze stevig vast en zien je broodjes er perfect uit.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 30/10/2014 08:27
Zeer lekkere "pistolet" - broodjes!! Goed bij alles, niet nodig in te snijden, gaat ook als bolletje!