Wielbrood
Een hartige smaakbom, dit spiraalvormige brood. Rijkelijk gevuld met pittige olijven, rode paprika, tonijn, Boursin en zuiderse kruiden. Lekker bij de brunch, het aperitief of een zonovergoten barbecue.
Voeg toe aan receptenboekje

Wielbrood

1

Maak de vulling

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe en maak er een dikke saus van. Neem van het vuur en laat afkoelen.

2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Vul het deeg

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk stuk uit tot een rechthoek. Strijk het tonijnmengsel uit over de drie rechthoeken, maar laat de randen vrij. Rol elke rechthoek stevig op tot een worst.

5

Leg het deeg in de vorm

Vet de pizzavorm in. Leg de eerste worst in het midden van de pizzaplaat en rol op tot een spiraal. Laat de andere twee worsten daarop aansluiten.

6

Decoreer het deeg

Strijk het deeg in met gesmolten kruidenboter en decoreer met paprika- en olijfstukjes en Provençaalse kruiden.

7

Laat rijzen

Dek af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

8

Bak het brood

Bak het wielbrood 30 minuten op 200 °C.

Wielbrood

Voor het deeg
270 ml water
2 g Provençaalse kruiden
Voor de vulling
olijfolie
1 rode paprika
1 ui
3 g zout
2 g Provençaalse kruiden
2 g oregano
20 zwarte olijven
75 g kruidenkaas (Boursin)
100 g geraspte kaas
70 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
135 g tonijn
Verder
35 g kruidenboter
1⁄4 rode paprika, in stukjes
enkele olijven, in stukjes
Provençaalse kruiden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Wielbrood

Voor het deeg
270 ml water
2 g Provençaalse kruiden
Voor de vulling
olijfolie
1 rode paprika
1 ui
3 g zout
2 g Provençaalse kruiden
2 g oregano
20 zwarte olijven
75 g kruidenkaas (Boursin)
100 g geraspte kaas
70 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
135 g tonijn
Verder
35 g kruidenboter
1⁄4 rode paprika, in stukjes
enkele olijven, in stukjes
Provençaalse kruiden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe en maak er een dikke saus van. Neem van het vuur en laat afkoelen.

2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Vul het deeg

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk stuk uit tot een rechthoek. Strijk het tonijnmengsel uit over de drie rechthoeken, maar laat de randen vrij. Rol elke rechthoek stevig op tot een worst.

5

Leg het deeg in de vorm

Vet de pizzavorm in. Leg de eerste worst in het midden van de pizzaplaat en rol op tot een spiraal. Laat de andere twee worsten daarop aansluiten.

6

Decoreer het deeg

Strijk het deeg in met gesmolten kruidenboter en decoreer met paprika- en olijfstukjes en Provençaalse kruiden.

7

Laat rijzen

Dek af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

8

Bak het brood

Bak het wielbrood 30 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen