Walnootkoekjes
Met zelfgebakken koekjes doe je iedereen een plezier! Klein en knapperig, ideaal om mee te nemen en tussendoor van te snoepen. Met onze mix voor cookies is het deeg bovendien snel klaar. Enkel nog walnoten toevoegen en afwerken met chocoladeglazuur en smullen maar...
Voeg toe aan receptenboekje

Walnootkoekjes

1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.

2
Meng vervolgens de fijngehakte walnoten onder het deeg. Als het deeg te slap wordt, laat het dan opnieuw afkoelen in de koelkast.
3
Rol het deeg dun uit en steek er koekjes uit.
4
Leg op elk koekje een halve walnoot en druk een beetje aan.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
6
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 à 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
7
Verwarm het zakje chocoladeglazuur au bain-marie. Snij een hoekje van het zakje en versier zo de koekjes met het glazuur.
walnootkoekjes

voor 20 koekjes
Voor je koekjes
Voor je afwerking
1 zakje chocoladeglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
uitsteker voor koekjes
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
walnootkoekjes

voor 20 koekjes
Voor je koekjes
Voor je afwerking
1 zakje chocoladeglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
uitsteker voor koekjes
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.

2
Meng vervolgens de fijngehakte walnoten onder het deeg. Als het deeg te slap wordt, laat het dan opnieuw afkoelen in de koelkast.
3
Rol het deeg dun uit en steek er koekjes uit.
4
Leg op elk koekje een halve walnoot en druk een beetje aan.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
6
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 à 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
7
Verwarm het zakje chocoladeglazuur au bain-marie. Snij een hoekje van het zakje en versier zo de koekjes met het glazuur.

Wat zeggen anderen