Waldkornsandwiches
Sandwiches met een tikkeltje extra maak je heel eenvoudig: je mengt de mix voor luxebrood met de mix voor waldkornbrood. Het resultaat? Lekker zachte, lichtzoete broodjes met knapperige pitten en zaden.
Voeg toe aan receptenboekje

Waldkornsandwiches

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Waldkorn-sandwiches
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat. Verdeel het in bolletjes van 50 g. Rol de bolletjes tot sandwiches van 10 cm lang.
Waldkorn-sandwiches
4
Leg de sandwiches op een met bakpapier belegde bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei.
Waldkorn-sandwiches
5
Laat de sandwiches 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bak de sandwiches 12 minuten op 200 °C.
Waldkorn-sandwiches

15 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Weegschaal
Voor je deeg
230 ml water
40 g boter
5 g zout
Voor de afwerking
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Waldkorn-sandwiches

15 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Weegschaal
Voor je deeg
230 ml water
40 g boter
5 g zout
Voor de afwerking
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Waldkorn-sandwiches
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat. Verdeel het in bolletjes van 50 g. Rol de bolletjes tot sandwiches van 10 cm lang.
Waldkorn-sandwiches
4
Leg de sandwiches op een met bakpapier belegde bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei.
Waldkorn-sandwiches
5
Laat de sandwiches 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bak de sandwiches 12 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen