Waldkorncroissants
Fleur je zondagse ontbijt op met croissants, zonder je schuldig te voelen over een ongezonde start van de dag. En je hoeft er niet voor naar de bakker te snellen: vers uit de oven en gezond: daar zegt niemand nee tegen!
Voeg toe aan receptenboekje

Waldkorncroissants

1
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 bij 36 cm. Verdeel deze plak in 2 rechthoeken van 15 bij 36 cm. Verdeel elke rechthoek in 5 driehoeken met een basis van 12 cm. Rol de driehoekjes op van de basis naar de punten. Vorm halve maantjes en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met huishoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants in 20 minuten gaar.

Je kunt je croissants ook bereiden met All-in Pantique, de AVEVE-broodmix boordevol graantjes, zaadjes en pitten en gemaakt van oergranen zoals spelt, eenkoren en tweekoren. Neem dan 250g All-in Pantique en 150 ml water.


voor 10 stuks
Ingrediënten
145 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

voor 10 stuks
Ingrediënten
145 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 bij 36 cm. Verdeel deze plak in 2 rechthoeken van 15 bij 36 cm. Verdeel elke rechthoek in 5 driehoeken met een basis van 12 cm. Rol de driehoekjes op van de basis naar de punten. Vorm halve maantjes en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met huishoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants in 20 minuten gaar.

Je kunt je croissants ook bereiden met All-in Pantique, de AVEVE-broodmix boordevol graantjes, zaadjes en pitten en gemaakt van oergranen zoals spelt, eenkoren en tweekoren. Neem dan 250g All-in Pantique en 150 ml water.


Wat zeggen anderen