Voetbalcupcakes
Verzamel jij vrienden en familie rond de tv voor de WK-matches? Zet ze dan deze prachtige voetbalcupcakes voor. Makkelijk voor het scherm te eten en duivels lekker! Bak het lekkers af in vormpjes met de Belgische vlag. En voeg de finishing touch toe: een coole WK-hostie.
Voeg toe aan receptenboekje

Voetbalcupcakes

1

Zo bak je de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter mals. Voeg de mix, de eieren en het water toe. Klop het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes. Plaats ze eventueel in een cupcakebakvorm, dan bakken je cupcakes mooi rond. Bak de cupcakes 20 à 25 minuten op 180 °C.
2

Zo maak je de botercrème

Klop de boter 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een gladde, smeuïge massa. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel 30 seconden op de laagste stand zodat de massa iets dikker wordt. Maak met een lepel de boter goed los van de rand en de bodem van de kom. Klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
3

Zo versier je de cupcakes

Vul een spuitzak met de botercrème en spuit een grote dot op elke cupcake. Verdeel de crème op die manier over de 12 cupcakes. Zet een hostie op elke cupcake en werk af met decoratiebolletjes.

Je botercrème een kleurtje geven? Voeg samen met de melk een beetje voedingskleurstof toe.


Voor 12 stuks
Voor het cakebeslag
250 g Mix voor Voetbal-cupcakes
2 eieren
100 g boter
30 ml water
12 cupcakevormpjes
Voor de botercrème
1 zakje Mix voor botercrème
100 g zachte boter
125 ml koude melk
Voor de afwerking
Voetbal-hosties
Voetbal-decoratiebolletjes
Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 stuks
Voor het cakebeslag
250 g Mix voor Voetbal-cupcakes
2 eieren
100 g boter
30 ml water
12 cupcakevormpjes
Voor de botercrème
1 zakje Mix voor botercrème
100 g zachte boter
125 ml koude melk
Voor de afwerking
Voetbal-hosties
Voetbal-decoratiebolletjes
Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Zo bak je de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter mals. Voeg de mix, de eieren en het water toe. Klop het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes. Plaats ze eventueel in een cupcakebakvorm, dan bakken je cupcakes mooi rond. Bak de cupcakes 20 à 25 minuten op 180 °C.
2

Zo maak je de botercrème

Klop de boter 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een gladde, smeuïge massa. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel 30 seconden op de laagste stand zodat de massa iets dikker wordt. Maak met een lepel de boter goed los van de rand en de bodem van de kom. Klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
3

Zo versier je de cupcakes

Vul een spuitzak met de botercrème en spuit een grote dot op elke cupcake. Verdeel de crème op die manier over de 12 cupcakes. Zet een hostie op elke cupcake en werk af met decoratiebolletjes.

Je botercrème een kleurtje geven? Voeg samen met de melk een beetje voedingskleurstof toe.


Wat zeggen anderen