Vijfvlecht
Maak je deze vijfvlecht klaar voor je bezoek? Dan hoef je je tafel niet eens meer op te smukken. Want dit brood smaakt niet alleen lekker, het is ook bijzonder mooi. Neem ons recept bij de hand en sla aan het vlechten.
Voeg toe aan receptenboekje

Vijfvlecht

1
Doe de Mix voor Meergranenbrood en het water in de broodmachine, en kies het programma voor deegbereiding. Of kneed het deeg 20 minuten met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg daarna met een vel huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan vijvlecht stap 2
2
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukjes. Rol elk van de stukjes in 2 tot 3 keer tot een streng van ongeveer 40 cm lang.
stappenplan vijvlecht stap 3
3
Rol één deegstreng door een beetje Surprima-Plus of Surfina. Maak de andere strengen nat met water en rol er één door het lijnzaad, één door het maanzaad, één door het sesamzaad en één door het sojagrit. Zo heb je vijf verschillende deegstrengen.
stappenplan vijvlecht stap 4
4
Maak de vijf strengen aan één uiteinde vast en verdeel ze in een groepje van 3 en een groepje van 2. Leg telkens de buitenste streng van de 3 naar binnen aan de andere zijde, zodat je aan de andere kant een groepje van 3 krijgt. Herhaal dit tot je vlecht af is.
stappenplan vijvlecht stap 5
5
Leg de vijfvlecht op een bakplaat waar bakpapier op ligt. Laat ze nog 45 minuten verder rijzen, op kamertemperatuur, onder een vel huishoudfolie.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
sfeer
7
Bak de vijfvlecht 40 à 45 minuten.
stappenplan vijvlecht stap 7
vijfvlecht

Voor je vlechtbrood
290 ml water
Voor je afwerking
sojagrit
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
vijfvlecht

Voor je vlechtbrood
290 ml water
Voor je afwerking
sojagrit
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe de Mix voor Meergranenbrood en het water in de broodmachine, en kies het programma voor deegbereiding. Of kneed het deeg 20 minuten met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg daarna met een vel huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan vijvlecht stap 2
2
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukjes. Rol elk van de stukjes in 2 tot 3 keer tot een streng van ongeveer 40 cm lang.
stappenplan vijvlecht stap 3
3
Rol één deegstreng door een beetje Surprima-Plus of Surfina. Maak de andere strengen nat met water en rol er één door het lijnzaad, één door het maanzaad, één door het sesamzaad en één door het sojagrit. Zo heb je vijf verschillende deegstrengen.
stappenplan vijvlecht stap 4
4
Maak de vijf strengen aan één uiteinde vast en verdeel ze in een groepje van 3 en een groepje van 2. Leg telkens de buitenste streng van de 3 naar binnen aan de andere zijde, zodat je aan de andere kant een groepje van 3 krijgt. Herhaal dit tot je vlecht af is.
stappenplan vijvlecht stap 5
5
Leg de vijfvlecht op een bakplaat waar bakpapier op ligt. Laat ze nog 45 minuten verder rijzen, op kamertemperatuur, onder een vel huishoudfolie.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
sfeer
7
Bak de vijfvlecht 40 à 45 minuten.
stappenplan vijvlecht stap 7

Wat zeggen anderen