Viervlecht van pittenbrood
Wil je indruk maken met je culinaire vaardigheden? Dan is dit vlechtbrood met knapperige pitten helemaal iets voor jou. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid.
Voeg toe aan receptenboekje

Viervlecht van pittenbrood

1

Kneed het deeg

Voeg de mix voor pittenbrood, de gist, de boter, het zout en het water samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 4 deegstrengen

Druk het deeg plat. Verdeel het in vier gelijke delen. Maak de deegstukken langwerpig. Rol ze met de handen langer tot je strengen van ongeveer 35 cm hebt.
4

Vlecht het deeg

Maak de vier strengen aan elkaar vast. Vlecht van links naar rechts: 1 onder 2, over 3, onder 4 2 onder 3, over 4, onder 1 3 onder 4, over 1, onder 2 4 onder 1, over 2, onder 3 Vlecht zo tot beneden. Maak de uiteinden aan  elkaar vast.
5

Laat rijzen

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vlecht erop. Dek af met huishoudfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.

 

6

Bak de vlecht

Strijk de vlecht in met losgeklopt ei. Bak het brood 18 minuten op 220 °C.

 

 

Viervlecht van pittenbrood
Voor het deeg
140 ml water
4 g droge gist
4 g zout
8 g boter
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Viervlecht van pittenbrood
Voor het deeg
140 ml water
4 g droge gist
4 g zout
8 g boter
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de mix voor pittenbrood, de gist, de boter, het zout en het water samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 4 deegstrengen

Druk het deeg plat. Verdeel het in vier gelijke delen. Maak de deegstukken langwerpig. Rol ze met de handen langer tot je strengen van ongeveer 35 cm hebt.
4

Vlecht het deeg

Maak de vier strengen aan elkaar vast. Vlecht van links naar rechts: 1 onder 2, over 3, onder 4 2 onder 3, over 4, onder 1 3 onder 4, over 1, onder 2 4 onder 1, over 2, onder 3 Vlecht zo tot beneden. Maak de uiteinden aan  elkaar vast.
5

Laat rijzen

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vlecht erop. Dek af met huishoudfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.

 

6

Bak de vlecht

Strijk de vlecht in met losgeklopt ei. Bak het brood 18 minuten op 220 °C.

 

 

Wat zeggen anderen