Vezelvolkorenbrood met abrikozen
Een fruitig brood dat smelt op je tong? Voeg wat frisse abrikozen toe aan dit vezelvolkorenbrood. Voor een extra zacht deeg vervang je een deel van het water door romige plattekaas. Even de broodmachine in, en … klaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Vezelvolkorenbrood met abrikozen

1
Laat de abrikozen in een beetje water weken. Laat ze uitlekken. Snij ze in kleine stukjes.
2
Meet de ingrediënten voor je deeg zorgvuldig af. Doe achtereenvolgens de gist, de mix voor vezelvolkorenbrood, de boter, het zout, het water en de plattekaas in de kuip van je broodmachine.
3
Heeft je broodmachine een apart bakje voor noten of rozijnen? Doe daar dan meteen de abrikozen in. Selecteer vervolgens het programma voor rozijnenbrood en druk op start.
4
Heeft je broodmachine geen apart bakje voor noten of rozijnen? Start dan alvast het programma voor rozijnenbrood. En voeg de abrikozen toe na het geluidssignaal (d.i. na het kneden). Open het deksel van de machine, giet de abrikozen bij het deeg en sluit het weer.
5
Haal het brood na het eindsignaal uit de kuip. Laat het afkoelen op een rooster.

In dit recept hebben we een deel van het water vervangen door plattekaas. Waarom? Om een extra zacht brood te krijgen. Proef maar: het smelt op je tong.

Vezelvolkorenbrood abrikozen

Voor je deeg
100 g plattekaas of roomkaas
15 g boter of margarine
250 ml water
8 g zout
Voor je vulling
150 g gedroogde abrikozen
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Vezelvolkorenbrood abrikozen

Voor je deeg
100 g plattekaas of roomkaas
15 g boter of margarine
250 ml water
8 g zout
Voor je vulling
150 g gedroogde abrikozen
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Laat de abrikozen in een beetje water weken. Laat ze uitlekken. Snij ze in kleine stukjes.
2
Meet de ingrediënten voor je deeg zorgvuldig af. Doe achtereenvolgens de gist, de mix voor vezelvolkorenbrood, de boter, het zout, het water en de plattekaas in de kuip van je broodmachine.
3
Heeft je broodmachine een apart bakje voor noten of rozijnen? Doe daar dan meteen de abrikozen in. Selecteer vervolgens het programma voor rozijnenbrood en druk op start.
4
Heeft je broodmachine geen apart bakje voor noten of rozijnen? Start dan alvast het programma voor rozijnenbrood. En voeg de abrikozen toe na het geluidssignaal (d.i. na het kneden). Open het deksel van de machine, giet de abrikozen bij het deeg en sluit het weer.
5
Haal het brood na het eindsignaal uit de kuip. Laat het afkoelen op een rooster.

In dit recept hebben we een deel van het water vervangen door plattekaas. Waarom? Om een extra zacht brood te krijgen. Proef maar: het smelt op je tong.


Wat zeggen anderen