Valentijncupcakes
Valentijn is het ideale moment om deze romantische cupcakes te bakken met verse aardbeien. Voor het deeg gebruik je de handige cupcakemix en binnenin de cupcake verstop je een zelfgebakken hartje… Werk je cupcakes af met crème au beurre op basis van aardbeienpuree, suikerparels en een verse aardbei bovenop. Daar komt beslist vuurwerk van!
Voeg toe aan receptenboekje

Valentijncupcakes

1

Cupcakes maken

Bereid het cupcakebeslag zoals aangegeven op de verpakking. Doe ¼ van het beslag in een apart kommetje en voeg enkele druppels roze kleurstof toe aan het beslag.

Stap 1 860x695
2

Smeer het roze beslag uit op een bakplaat met bakpapier en bak 10-15 minuten op 200 graden.

Stap 2 860x695
3

Laat afkoelen en gebruik een hartvormige uitsteker om 18 hartjes uit te steken.


Stap 3 860x695
4

Plaats de cupcakevormpjes in een cupcakebakblik en vul de vormpjes voor ¾ met beslag. Duw hier een roze hartje in en zorg dat de bovenkant van het hartje ook met beslag bedekt is.


Stap 860x695
5

Bak de cupcakes 20-25 minuten op 180 graden. Laat afkoelen.


stap 5 860x695
6

Pureer de schoongemaakte aardbeien met een staafmixer. Mix de boter zacht. Meng suiker, botercrèmemix, water en aardbeienpuree. Voeg het mengsel in kleine hoeveelheden toe aan de boter en mix telkens goed door. Voor een felroze kleur, kan je nog een beetje roze kleurstof toevoegen. Doe de botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond.


stap 6 860x695
7

Cupcakes afwerken

Spuit met een draaiende beweging een toef op elke cupcake. Werk je cupcakes verder af met suikerparels, een extra hartje uit cupcakedeeg en verse aardbeien. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.


stap 7 860x695

Gebruik de red velvet cupcake mix om rode hartjes met een lichte chocoladesmaak  te maken voor het midden van je cupcakes.


resultaat 2 386x254

Voor 9 cupcakes
Voor je cupcakes
100 g boter
2 eieren
30 ml water
Voor je crème au beurre
150 g verse aardbeien
250 g boter, ongezouten, op kamertemperatuur
80 ml water
Voor de afwerking
Roze kleurstof
9 verse aardbeien
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcakevormpjes
Gekartelde spuitmondjes
Hartjes uitsteker 3 cm
Wegwep spuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
resultaat 2 386x254

Voor 9 cupcakes
Voor je cupcakes
100 g boter
2 eieren
30 ml water
Voor je crème au beurre
150 g verse aardbeien
250 g boter, ongezouten, op kamertemperatuur
80 ml water
Voor de afwerking
Roze kleurstof
9 verse aardbeien
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcakevormpjes
Gekartelde spuitmondjes
Hartjes uitsteker 3 cm
Wegwep spuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cupcakes maken

Bereid het cupcakebeslag zoals aangegeven op de verpakking. Doe ¼ van het beslag in een apart kommetje en voeg enkele druppels roze kleurstof toe aan het beslag.

Stap 1 860x695
2

Smeer het roze beslag uit op een bakplaat met bakpapier en bak 10-15 minuten op 200 graden.

Stap 2 860x695
3

Laat afkoelen en gebruik een hartvormige uitsteker om 18 hartjes uit te steken.


Stap 3 860x695
4

Plaats de cupcakevormpjes in een cupcakebakblik en vul de vormpjes voor ¾ met beslag. Duw hier een roze hartje in en zorg dat de bovenkant van het hartje ook met beslag bedekt is.


Stap 860x695
5

Bak de cupcakes 20-25 minuten op 180 graden. Laat afkoelen.


stap 5 860x695
6

Pureer de schoongemaakte aardbeien met een staafmixer. Mix de boter zacht. Meng suiker, botercrèmemix, water en aardbeienpuree. Voeg het mengsel in kleine hoeveelheden toe aan de boter en mix telkens goed door. Voor een felroze kleur, kan je nog een beetje roze kleurstof toevoegen. Doe de botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond.


stap 6 860x695
7

Cupcakes afwerken

Spuit met een draaiende beweging een toef op elke cupcake. Werk je cupcakes verder af met suikerparels, een extra hartje uit cupcakedeeg en verse aardbeien. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.


stap 7 860x695

Gebruik de red velvet cupcake mix om rode hartjes met een lichte chocoladesmaak  te maken voor het midden van je cupcakes.



Wat zeggen anderen