Valentijnsbrood
Breng een vleugje romantiek in je relatie én in je keuken. Met Surfina-bloem maak je het perfecte valentijnsbrood. Strijk er een glanzend laagje abrikozengelei over, en versier met parelsuiker. Hét recept voor een onvergetelijke valentijnsdate.
Voeg toe aan receptenboekje

Valentijnsbrood

1

Meng alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

2

Druk het deeg plat met je handen. Vouw het weer samen, en maak er een bolletje van. Dek het deeg opnieuw af, en laat 10 minuten rijzen. 

3

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol elk stuk tot een kegel van 14 à 16 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de twee kegels met de punt naar beneden tegen elkaar. 

4

Plak de deegstukken met een beetje water aan elkaar, zodat je een hartje krijgt. Druk het geheel een beetje plat. Bedek je valentijnshart opnieuw met huishoudfolie. Laat nog 30 minuten rijzen. 

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten. 

6

Smelt de afdekgelei en het water in een pannetje. Bestrijk het valentijnsbrood met de abrikozengelei. Versier met parelsuiker. 


Voor je deeg
140 ml water
25 g boter
5 g zout
Voor je afwerking
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
pannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor je deeg
140 ml water
25 g boter
5 g zout
Voor je afwerking
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
pannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

2

Druk het deeg plat met je handen. Vouw het weer samen, en maak er een bolletje van. Dek het deeg opnieuw af, en laat 10 minuten rijzen. 

3

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol elk stuk tot een kegel van 14 à 16 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de twee kegels met de punt naar beneden tegen elkaar. 

4

Plak de deegstukken met een beetje water aan elkaar, zodat je een hartje krijgt. Druk het geheel een beetje plat. Bedek je valentijnshart opnieuw met huishoudfolie. Laat nog 30 minuten rijzen. 

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten. 

6

Smelt de afdekgelei en het water in een pannetje. Bestrijk het valentijnsbrood met de abrikozengelei. Versier met parelsuiker. 


Wat zeggen anderen