Uienfocaccia
Geef je picknick extra cachet en zorg voor huisgemaakte uienfocaccia. Met Frans Krokant bak je het perfecte korstje. Groot en klein zijn gek op dit hartige brood. Beleg het met zongedroogde tomaatjes, rucola en prosciutto: een hemelse combinatie.
Voeg toe aan receptenboekje

Uienfocaccia

1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten.

2

Snijd de uien in flinterdunne ringen. Hak enkele ringen (genoeg om 2 eetlepels te vullen) in fijne stukjes. Snijd ook 2 eetlepels salie fijn.

3

Hak het deeg in stukken en meng er de fijngemaakte ui en salie door tot een bol. Bedek de bol met folie en laat 15 minuten rijzen.

4

Druk beide deegstukken plat en rol ze uit tot ronde plakken van Ø 25 cm. Leg ze allebei op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek met folie en laat 20 minuten rijzen. Verwarm ondertussen je oven voor op 190 °C.

5

Druk met je vingertoppen diepe holtes in het deeg. Bestrijk met olijfolie en verdeel de resterende uienringen en salieblaadjes over het deeg. Kruid met zwarte peper en zeezout.

6

Bak nu je focaccia’s 15 minuten op 190 °C. Laat ze afkoelen.

7

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

8

Tip

Natuurlijk kun je deze focaccia’s ook volledig in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak ze 20 à 25 minuten op diezelfde temperatuur.

uienfocaccia

voor 2 stuks
Voor je deeg
7 g zout
300 ml water
Voor je afwerking
2 grote rode uien
20 à 25 g verse salieblaadjes
2 eetlepels olijfolife
zwarte peper
zeezout (optioneel)
Bak- en kookbenodigdheden
oven
barbecue
broodmachine of keukenrobot optioneel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
uienfocaccia

voor 2 stuks
Voor je deeg
7 g zout
300 ml water
Voor je afwerking
2 grote rode uien
20 à 25 g verse salieblaadjes
2 eetlepels olijfolife
zwarte peper
zeezout (optioneel)
Bak- en kookbenodigdheden
oven
barbecue
broodmachine of keukenrobot optioneel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten.

2

Snijd de uien in flinterdunne ringen. Hak enkele ringen (genoeg om 2 eetlepels te vullen) in fijne stukjes. Snijd ook 2 eetlepels salie fijn.

3

Hak het deeg in stukken en meng er de fijngemaakte ui en salie door tot een bol. Bedek de bol met folie en laat 15 minuten rijzen.

4

Druk beide deegstukken plat en rol ze uit tot ronde plakken van Ø 25 cm. Leg ze allebei op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek met folie en laat 20 minuten rijzen. Verwarm ondertussen je oven voor op 190 °C.

5

Druk met je vingertoppen diepe holtes in het deeg. Bestrijk met olijfolie en verdeel de resterende uienringen en salieblaadjes over het deeg. Kruid met zwarte peper en zeezout.

6

Bak nu je focaccia’s 15 minuten op 190 °C. Laat ze afkoelen.

7

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

8

Tip

Natuurlijk kun je deze focaccia’s ook volledig in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak ze 20 à 25 minuten op diezelfde temperatuur.


Wat zeggen anderen