Uienbrood in de broodmachine
Een tas verse soep met een sneetje zelfgebakken brood, dat maakt een gure winteravond toch nog gezellig. Zorg voor een extra toets en bak brood met uien. Dankzij de broodmachine is het recept niet eens moeilijker dan voor een gewoon brood, maar het resultaat is des te lekkerder!
Voeg toe aan receptenboekje

Uienbrood in de broodmachine

1
Snijd eerst de uien in fijne stukjes. Bak ze vervolgens aan in boter of margarine tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat ze in de pan afkoelen.
2
Doe nu de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Start een programma van 2 à 4 uur.
3
Neem op het einde van de laatste kneedbeurt het bakblik uit de machine zonder het programma te onderbreken. Haal het deeg en de kneedhaak uit de vorm.
4

Druk het deeg plat. Snij er een stuk van 150 g af en leg het apart. Hak het overige deeg in stukken en meng er de uien samen met het bakvocht, de bieslook en de gruyère door. Voeg alles samen tot een geheel en maak er een bolletje van.

5

Rol het deegstuk van 150 g uit tot een dunne plak. Wikkel deze plak rond het gevulde deeg.

6
Leg het geheel zo weer in het bakblik, zonder kneedhaak. Zet het bakblik terug in de machine, die het programma verder afwerkt.
7
Neem het brood onmiddellijk na het eindsignaal uit de machine en laat het afkoelen op een rooster.
8
Serveer bij een kommetje stevige wintersoep.
Uienbrood_in_de_broodmachine

Voor je deeg
15 g margarine
10 g zout
300 ml water
Voor je vulling
2 grote uien
enkele pijpjes bieslook, fijngesnipperd
100 g gemalen gruyère
Bak- en kookbenodigdheden
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Uienbrood_in_de_broodmachine

Voor je deeg
15 g margarine
10 g zout
300 ml water
Voor je vulling
2 grote uien
enkele pijpjes bieslook, fijngesnipperd
100 g gemalen gruyère
Bak- en kookbenodigdheden
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Snijd eerst de uien in fijne stukjes. Bak ze vervolgens aan in boter of margarine tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat ze in de pan afkoelen.
2
Doe nu de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Start een programma van 2 à 4 uur.
3
Neem op het einde van de laatste kneedbeurt het bakblik uit de machine zonder het programma te onderbreken. Haal het deeg en de kneedhaak uit de vorm.
4

Druk het deeg plat. Snij er een stuk van 150 g af en leg het apart. Hak het overige deeg in stukken en meng er de uien samen met het bakvocht, de bieslook en de gruyère door. Voeg alles samen tot een geheel en maak er een bolletje van.

5

Rol het deegstuk van 150 g uit tot een dunne plak. Wikkel deze plak rond het gevulde deeg.

6
Leg het geheel zo weer in het bakblik, zonder kneedhaak. Zet het bakblik terug in de machine, die het programma verder afwerkt.
7
Neem het brood onmiddellijk na het eindsignaal uit de machine en laat het afkoelen op een rooster.
8
Serveer bij een kommetje stevige wintersoep.

Wat zeggen anderen