Tonijnbroodjes
Hou je van worstenbroodjes én van tonijn? Dit recept combineert beide. Met een luchtig omhulsel van pittenbrood, een smakelijke tonijnvulling én een lekker kaaskorstje.
Voeg toe aan receptenboekje

Tonijnbroodjes

1

Maak de vulling

Verhit olie in een pan en bak de ui, de paprika en de look lichtjes aan. Voeg de kruidenroomkaas en de tonijn toe. Meng goed. Kruid met peper en zout. Verdeel de vulling in zes porties en maak er worstjes van. Leg ze op een bord en laat ze afkoelen in de koelkast.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het brooddeeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 6 deegplakjes

Verdeel het deeg in zes gelijke bolletjes. Druk ze plat. Rol ze uit tot langwerpige plakjes die groot genoeg zijn om een tonijnworstje in te pakken.
5

Vul de deegplakjes

Leg op elk deegplakje een tonijnworstje. Vouw de deegplakjes dicht. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat. Strijk kruidenroomkaas op de bovenkant en bestrooi met geraspte kaas.
6

Laat rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de tonijnbroodjes 15 minuten op 200 °C.

Recept voor 6 broodjes
Voor het deeg
150 ml water
4 g droge gist
4 g zout
7 g boter
Voor de vulling
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
100 g tonijn uit blik
25 g kruidenroomkaas
½ rode paprika, in blokjes
Voor de afwerking
25 g kruidenroomkaas
50 g geraspte kaas
peper en zout
Verder
bakplaat met bakpapier
huishoudfolie
olie
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 6 broodjes
Voor het deeg
150 ml water
4 g droge gist
4 g zout
7 g boter
Voor de vulling
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
100 g tonijn uit blik
25 g kruidenroomkaas
½ rode paprika, in blokjes
Voor de afwerking
25 g kruidenroomkaas
50 g geraspte kaas
peper en zout
Verder
bakplaat met bakpapier
huishoudfolie
olie
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Verhit olie in een pan en bak de ui, de paprika en de look lichtjes aan. Voeg de kruidenroomkaas en de tonijn toe. Meng goed. Kruid met peper en zout. Verdeel de vulling in zes porties en maak er worstjes van. Leg ze op een bord en laat ze afkoelen in de koelkast.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het brooddeeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 6 deegplakjes

Verdeel het deeg in zes gelijke bolletjes. Druk ze plat. Rol ze uit tot langwerpige plakjes die groot genoeg zijn om een tonijnworstje in te pakken.
5

Vul de deegplakjes

Leg op elk deegplakje een tonijnworstje. Vouw de deegplakjes dicht. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat. Strijk kruidenroomkaas op de bovenkant en bestrooi met geraspte kaas.
6

Laat rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de tonijnbroodjes 15 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen