Tomatenquiche
Verlang je weer naar die heerlijke zomervakantie in de Provence? De zomersfeer terugbrengen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn: met een beetje verse basilicum, tomaatjes, een vleugje room en Provençaalse kruiden breng je de zon zo weer in huis!
Voeg toe aan receptenboekje

Tomatenquiche

1
Meng de Mix voor Pizza, het water en de olijfolie. Kneed tot een goed samenhangend deeg. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
2
Snipper de rode ui en fruit de stukjes in olijfolie. Halveer ondertussen de tomaatjes en haal het sap eruit. Laat even uitlekken op een stukje keukenrol.
3
Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in en beleg met het deeg, ook de randen.
4
Schik vervolgens de gehalveerde tomaten met de open kant naar boven op het deeg. Kruid af naar smaak en verdeel ook de gebakken ui over de tomaten.
5
Klop voor de vulling de slagroom lichtjes op, voeg daarna de eieren toe. Breng op smaak met basilicum, knoflook en eventueel Provençaalse kruiden. Giet dit mengsel over de tomaten en werk af met geraspte kaas.
6
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de quiche gedurende 30 minuten.
tomatenquiche

voor een taartvorm van Ø 24 cm
Voor je deeg
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
1 rode ui
1 teentje knoflook
12 cl room
2 eieren
20 kerstomaten
200 g gemalen kaas
peper en zout
Provençaalse kruiden (optioneel)
verse of gedroogde basilicum
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
tomatenquiche

voor een taartvorm van Ø 24 cm
Voor je deeg
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
1 rode ui
1 teentje knoflook
12 cl room
2 eieren
20 kerstomaten
200 g gemalen kaas
peper en zout
Provençaalse kruiden (optioneel)
verse of gedroogde basilicum
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng de Mix voor Pizza, het water en de olijfolie. Kneed tot een goed samenhangend deeg. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
2
Snipper de rode ui en fruit de stukjes in olijfolie. Halveer ondertussen de tomaatjes en haal het sap eruit. Laat even uitlekken op een stukje keukenrol.
3
Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in en beleg met het deeg, ook de randen.
4
Schik vervolgens de gehalveerde tomaten met de open kant naar boven op het deeg. Kruid af naar smaak en verdeel ook de gebakken ui over de tomaten.
5
Klop voor de vulling de slagroom lichtjes op, voeg daarna de eieren toe. Breng op smaak met basilicum, knoflook en eventueel Provençaalse kruiden. Giet dit mengsel over de tomaten en werk af met geraspte kaas.
6
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de quiche gedurende 30 minuten.

Wat zeggen anderen