Tiramisu met Reynaert-speculoos
Een ware klassieker in de wereld van de desserts: tiramisu. En met deze inspiratie voeg je een dimensie toe aan je succesrecept. Maak je tiramisu met Reynaert-speculoos in plaats van lange vingers: zo verrijk je de smeuïge mascarponecrème. De amaretto maakt je Italiaanse dessert helemaal af.
Voeg toe aan receptenboekje

Tiramisu met Reynaert-speculoos

1
Zet sterke koffie. Scheid de eidooiers van het eiwit en hou het wit van 1 ei apart.
2
Meng met een mixer de 2 eidooiers, de poedersuiker en de amaretto tot een luchtig beslag met een lichte kleur. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
3
Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème.
4
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie. Niet te lang, want ze moeten nog een beetje krokant zijn. Leg ze op de bodem van de kom.
5
Bedek de speculoosjes met een laagje mascarponecrème. Leg daarop weer een laag doordrenkte speculoosjes en dan weer een laag mascarponecrème. Herhaal dat nog een derde keer.
6
Laat de tiramisu 4 uur opstijven in de koelkast.
7
Strooi er vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder over, met een zeef voor poedersuiker.
Tiramisu met Reynaert Speculoos

voor 4 personen
250 g mascarpone
cacaopoeder
125 g Reynaert-speculoos
2 eetlepels amaretto
2 eidooiers
wit van 1 ei
sterke koffie
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
houten lepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Tiramisu met Reynaert Speculoos

voor 4 personen
250 g mascarpone
cacaopoeder
125 g Reynaert-speculoos
2 eetlepels amaretto
2 eidooiers
wit van 1 ei
sterke koffie
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
houten lepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Zet sterke koffie. Scheid de eidooiers van het eiwit en hou het wit van 1 ei apart.
2
Meng met een mixer de 2 eidooiers, de poedersuiker en de amaretto tot een luchtig beslag met een lichte kleur. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
3
Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème.
4
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie. Niet te lang, want ze moeten nog een beetje krokant zijn. Leg ze op de bodem van de kom.
5
Bedek de speculoosjes met een laagje mascarponecrème. Leg daarop weer een laag doordrenkte speculoosjes en dan weer een laag mascarponecrème. Herhaal dat nog een derde keer.
6
Laat de tiramisu 4 uur opstijven in de koelkast.
7
Strooi er vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder over, met een zeef voor poedersuiker.

Wat zeggen anderen