Taartje van gekonfijte tomaten
Een taartje heeft meteen iets feestelijks en bovendien is het nog gezond! Verras je gasten met je culinaire talenten en laat hen aanschuiven voor een topper van krokant kruimeldeeg met verse tomaten, gekonfijt met tijm en een beetje knoflook. De avond kan niet meer stuk!
Voeg toe aan receptenboekje

Taartje van gekonfijte tomaten

1
Meng voor het deeg de Surfina bloem, het zout en de harde boter in de keukenrobot tot een homogeen deeg. Voeg het ei toe en meng tot zich een bal vormt. Verpak het deeg in plastic folie en leg het een uurtje in de koelkast.
2

Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en totdat het net iets groter is dan de bakvorm. Vet vervolgens de taartvorm in en bestuif met een beetje bloem. Leg de lap deeg erin, zorg dat ook de randen met deeg bedekt zijn, prik het deeg in met een vork en leg er een vel bakpapier op.

Vul de vorm met bakparels.

3
Verwarm de over voor op 200 °C en bak het deeg blind. Verwijder de bakparels zodra het deeg goudbruin kleurt (na 15 à 20 minuten) en bak het daarna nog enkele minuten verder. Laat de taartbodem vervolgens afkoelen op een rooster.
4
Snijd de tomaten middendoor. Bedruppel een bakplaat met wat olijfolie en schik er de tomaten op. Leg de takjes tijm met zeezout en peper en bestrooi ze lichtjes met suiker.
5
Verwarm de oven voor op 120 °C en konfijt de tomaten in ongeveer 35 à 40 minuten. Schik ze daarna in de taartvorm en besprenkel ze met wat olijfolie.

Eet je de taart liever heel warm, warm ze dan enkele minuten op in de oven voordat je ze serveert.

taartje van gekonfijte tomaatjes_

voor 1 taartvorm van Ø 24 cm
Voor je kruimeldeeg
1 ei
1 theelepel zout
100 g koude boter in blokjes
Voor je vulling
2 teentjes knoflook
20 kerstomaten
5 takjes tijm
een beetje suiker
olijfolie
zeezout en zwart peper
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot
oven
ovenvaste bakparels
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
taartje van gekonfijte tomaatjes_

voor 1 taartvorm van Ø 24 cm
Voor je kruimeldeeg
1 ei
1 theelepel zout
100 g koude boter in blokjes
Voor je vulling
2 teentjes knoflook
20 kerstomaten
5 takjes tijm
een beetje suiker
olijfolie
zeezout en zwart peper
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot
oven
ovenvaste bakparels
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng voor het deeg de Surfina bloem, het zout en de harde boter in de keukenrobot tot een homogeen deeg. Voeg het ei toe en meng tot zich een bal vormt. Verpak het deeg in plastic folie en leg het een uurtje in de koelkast.
2

Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en totdat het net iets groter is dan de bakvorm. Vet vervolgens de taartvorm in en bestuif met een beetje bloem. Leg de lap deeg erin, zorg dat ook de randen met deeg bedekt zijn, prik het deeg in met een vork en leg er een vel bakpapier op.

Vul de vorm met bakparels.

3
Verwarm de over voor op 200 °C en bak het deeg blind. Verwijder de bakparels zodra het deeg goudbruin kleurt (na 15 à 20 minuten) en bak het daarna nog enkele minuten verder. Laat de taartbodem vervolgens afkoelen op een rooster.
4
Snijd de tomaten middendoor. Bedruppel een bakplaat met wat olijfolie en schik er de tomaten op. Leg de takjes tijm met zeezout en peper en bestrooi ze lichtjes met suiker.
5
Verwarm de oven voor op 120 °C en konfijt de tomaten in ongeveer 35 à 40 minuten. Schik ze daarna in de taartvorm en besprenkel ze met wat olijfolie.

Eet je de taart liever heel warm, warm ze dan enkele minuten op in de oven voordat je ze serveert.


Wat zeggen anderen