Taart van aardbeienbavarois
Taart met aardbeienbavarois, een kunstige variant op het alom bekende recept van bavaroistaart. Nog altijd lekker luchtig: zo ben je zeker dat iedereen ervan smult. En je versiering maakt dit dessert nog mooier en smakelijker: met aardbeien in én op de taart, afgewerkt met een laagje chocoladecrème.
Voeg toe aan receptenboekje

Taart van aardbeienbavarois

1

Amandelbiscuit maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Voeg de suiker bij de eiwitten en klop op tot je schuim in pieken blijft staan. Zeef daarna de Surfina, het amandelpoeder en de poedersuiker. Schep ze onder het eiwit.
3
Vet de springvorm in en strijk het mengsel uit op de bodem.
4
Bak de amandelbodem 20 à 25 minuten op 180 °C. Laat afkoelen en neem hem uit de springvorm.
5

Taart samenstellen

Maak de aardbeienbavarois. Mix de aardbeien fijn en voeg enkele druppels citroensap toe. Klop de slagroom stijf. Doe de Mix voor Bavarois bij de aardbeien en meng goed. Roer de slagroom door het aardbeienmengsel.
6
Zet de amandelbodem opnieuw in de springvorm. Strijk er een dun laagje aardbeienbavarois op. Schik een deel van de halve aardbeien in een cirkel, tegen de rand van de springvorm. Met de afgesneden kant naar buiten – dat geeft het mooiste effect. Vul de springvorm met de overblijvende aardbeienbavarois en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de taart in de springvorm 1 uur opstijven in de koelkast.
7

Taart versieren

Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Doe er de room bij en roer tot een mooie chocoladecrème. Giet de crème voorzichtig op de taart en strijk hem glad met een deegschraper.
8
Laat de taart in de springvorm 2 uur opstijven in de koelkast. Haal daarna voorzichtig de springvorm weg.
9
Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje, op een middelhoog vuur of in de microgolfoven.
10
Leg de resterende halve aardbeien op de chocoladecrème en bestrijk ze met de afdekgelei. Bestuif lichtjes met poedersuiker en versier met verse muntblaadjes.
aardbeienbavarois

Voor je aardbeienbavarois
300 g room (minstens 30% vet)
300 g verse aardbeien
enkele druppels citroensap
Voor je afwerking
150 g pure smeltchocolade
20 ml water
300 g verse aardbeien, in tweeën gesneden
75 ml slagroom (minstens 30% vet)
verse muntblaadjes
Voor je amandelbiscuit
150 g amandelpoeder
wit van 3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
aardbeienbavarois

Voor je aardbeienbavarois
300 g room (minstens 30% vet)
300 g verse aardbeien
enkele druppels citroensap
Voor je afwerking
150 g pure smeltchocolade
20 ml water
300 g verse aardbeien, in tweeën gesneden
75 ml slagroom (minstens 30% vet)
verse muntblaadjes
Voor je amandelbiscuit
150 g amandelpoeder
wit van 3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Amandelbiscuit maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Voeg de suiker bij de eiwitten en klop op tot je schuim in pieken blijft staan. Zeef daarna de Surfina, het amandelpoeder en de poedersuiker. Schep ze onder het eiwit.
3
Vet de springvorm in en strijk het mengsel uit op de bodem.
4
Bak de amandelbodem 20 à 25 minuten op 180 °C. Laat afkoelen en neem hem uit de springvorm.
5

Taart samenstellen

Maak de aardbeienbavarois. Mix de aardbeien fijn en voeg enkele druppels citroensap toe. Klop de slagroom stijf. Doe de Mix voor Bavarois bij de aardbeien en meng goed. Roer de slagroom door het aardbeienmengsel.
6
Zet de amandelbodem opnieuw in de springvorm. Strijk er een dun laagje aardbeienbavarois op. Schik een deel van de halve aardbeien in een cirkel, tegen de rand van de springvorm. Met de afgesneden kant naar buiten – dat geeft het mooiste effect. Vul de springvorm met de overblijvende aardbeienbavarois en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de taart in de springvorm 1 uur opstijven in de koelkast.
7

Taart versieren

Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Doe er de room bij en roer tot een mooie chocoladecrème. Giet de crème voorzichtig op de taart en strijk hem glad met een deegschraper.
8
Laat de taart in de springvorm 2 uur opstijven in de koelkast. Haal daarna voorzichtig de springvorm weg.
9
Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje, op een middelhoog vuur of in de microgolfoven.
10
Leg de resterende halve aardbeien op de chocoladecrème en bestrijk ze met de afdekgelei. Bestuif lichtjes met poedersuiker en versier met verse muntblaadjes.

Wat zeggen anderen