Suikervrije super foods granola
Fan van ontbijtgranen? Maak nu je eigen suikervrije mix met havervlokken, noten en zaden. Het is supereenvoudig: je mengt alle ingrediënten en roostert ze in de oven. Bewaar je homemade granola in een goed afgesloten pot, zodat je er lang plezier van hebt.
Voeg toe aan receptenboekje

Suikervrije super foods granola

1

Meng in een grote kom alle ingrediënten, behalve het water en de olie, door elkaar.

2

Giet het water en de olie erbij en meng met een houten lepel tot alles goed vermengd is.

stap
3

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover. Verwarm de oven voor op 180 °C.

stap
4

Bak de granola goudbruin in ongeveer 30 minuten op 180 °C en roer elke 10 minuten om. Zo vermijd je dat het mengsel aanbrandt. Laat volledig afkoelen op de bakplaten. Doe de afgekoelde ontbijtgranen in een afgesloten pot. Zo blijven ze lekker krokant.

stap
5

Tip

Ook lekker: vervang de noten en het chiazaad door een gedroogde bessenmix. Voeg ze wel toe na het roosteren, anders verbranden ze en worden ze bitter.

res

Voor 3 grote potten granola
Voor je granola
50 g kristalvormige stevia
60 g cacao nibs
70 g plantaardige olie
80 g water
1 theelepel zout
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
res

Voor 3 grote potten granola
Voor je granola
50 g kristalvormige stevia
60 g cacao nibs
70 g plantaardige olie
80 g water
1 theelepel zout
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng in een grote kom alle ingrediënten, behalve het water en de olie, door elkaar.

2

Giet het water en de olie erbij en meng met een houten lepel tot alles goed vermengd is.

stap
3

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover. Verwarm de oven voor op 180 °C.

stap
4

Bak de granola goudbruin in ongeveer 30 minuten op 180 °C en roer elke 10 minuten om. Zo vermijd je dat het mengsel aanbrandt. Laat volledig afkoelen op de bakplaten. Doe de afgekoelde ontbijtgranen in een afgesloten pot. Zo blijven ze lekker krokant.

stap
5

Tip

Ook lekker: vervang de noten en het chiazaad door een gedroogde bessenmix. Voeg ze wel toe na het roosteren, anders verbranden ze en worden ze bitter.


Wat zeggen anderen