Suikervrije fruittaart met slagroom
Hiep, hiep, hoera! Deze lekker luchtige taart is de ultieme traktatie voor je suikervrije verjaardagsfeest. Met heerlijk vers fruit en suikervrije slagroom erop is het feest compleet.
Voeg toe aan receptenboekje

Suikervrije fruittaart met slagroom

1

Biscuit bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de springvorm in. Klop de eieren 10 minuten tot een schuimige massa.
2
Meng de suikervervanger met de bloem en het maïszetmeel. Zeef het bloemmengsel boven de opgeklopte eieren. Voeg een beetje vanillearoma toe. Spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet mixen want dan verlies je al de opgeklopte lucht! Zorg dat er geen bloem meer onderaan in het beslag zit.
3
Vul de bakvorm met het beslag. Bak de taart 35 minuten op 170 °C.
4

Slagroom opkloppen

Klop de room met de handmixer tot hij lichtjes stijf begint te worden. Voeg de suiker toe en klop onmiddellijk verder met de mixer tot je een redelijk stijve slagroom krijgt. Laat even afkoelen in de koelkast.

5

Taart samenstellen

Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderhelft met een laagje confituur. Zet de bovenhelft er weer op.

6
Neem de slagroom uit de koelkast. Klop nog even met de mixer tot de slagroom echt stevig wordt.
7
Bestrijk de bovenkant en de zijkant van de taart met slagroom. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit toefjes slagroom in een cirkel op de rand van de taart.
8
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Roer ze geregeld om, want ze verbranden snel. Druk de geroosterde amandelschilfers tegen de zijkant aan.
9
Versier de bovenkant van de taart met vers fruit naar keuze.
10
Bestrijk het fruit eventueel met gesmolten afdekgelei (niet-suikervrij).
Suikervrije fruittaart met slagroom

Voor 1 taart ø 24 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Handmixer
Pan met antiaanbaklaag
Spuitzak met gekartelde spuitmond
Voor je biscuit
6 eieren
75 g maïszetmeel
Voor je vulling en afwerking
300 ml room
Amandelschilfers
vers fruit naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Suikervrije fruittaart met slagroom

Voor 1 taart ø 24 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Handmixer
Pan met antiaanbaklaag
Spuitzak met gekartelde spuitmond
Voor je biscuit
6 eieren
75 g maïszetmeel
Voor je vulling en afwerking
300 ml room
Amandelschilfers
vers fruit naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Biscuit bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de springvorm in. Klop de eieren 10 minuten tot een schuimige massa.
2
Meng de suikervervanger met de bloem en het maïszetmeel. Zeef het bloemmengsel boven de opgeklopte eieren. Voeg een beetje vanillearoma toe. Spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet mixen want dan verlies je al de opgeklopte lucht! Zorg dat er geen bloem meer onderaan in het beslag zit.
3
Vul de bakvorm met het beslag. Bak de taart 35 minuten op 170 °C.
4

Slagroom opkloppen

Klop de room met de handmixer tot hij lichtjes stijf begint te worden. Voeg de suiker toe en klop onmiddellijk verder met de mixer tot je een redelijk stijve slagroom krijgt. Laat even afkoelen in de koelkast.

5

Taart samenstellen

Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderhelft met een laagje confituur. Zet de bovenhelft er weer op.

6
Neem de slagroom uit de koelkast. Klop nog even met de mixer tot de slagroom echt stevig wordt.
7
Bestrijk de bovenkant en de zijkant van de taart met slagroom. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit toefjes slagroom in een cirkel op de rand van de taart.
8
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Roer ze geregeld om, want ze verbranden snel. Druk de geroosterde amandelschilfers tegen de zijkant aan.
9
Versier de bovenkant van de taart met vers fruit naar keuze.
10
Bestrijk het fruit eventueel met gesmolten afdekgelei (niet-suikervrij).

Wat zeggen anderen