Suikervrije cake
Wie zegt dat er altijd suiker in cake moet zitten? Of je nu suikervrij eet of gewoon eens geen suiker in je gebak wil stoppen, lees dan vooral verder! Dit recept voor een overheerlijke suikervrije cake bewijst dat je ook met een suikervervanger zoals Dibro een smeuïge cake kan bakken. Nog een voordeel: er zitten heel wat minder calorieën in dan in een standaard cake. Iemand nog een stukje?
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je cake
-
• 150 g boter, op kamertemperatuur
-
• 180 g Dibro SuikervervangerIn winkel beschikbaar
-
• 180 g Zelfrijzende bloem
-
• 3 eieren
-
• Vanillearoma
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Handmixer
-
• MengkomIn winkel beschikbaar
-
• Wegwerpcakevorm in aluminium
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter in een kom en voeg de eieren één voor één toe. Meng 1 minuut met een handmixer.
Meng de zelfrijzende bloem met de suikervervanger. Voeg het bloemmengsel al mixend toe aan het botermengsel.
Voeg naar smaak een beetje vanillearoma toe en mix nog 4 minuten op de hoogste snelheid.
Vet de cakevorm in. Vul de vorm met het beslag.
Bak de cake ongeveer 60 minuten op 180 °C.