Suikerbroodjes
Je ontbijttafel extra feestelijk maken doe je met deze suikerbroodjes. Deeg bereiden, broodjes maken, suiker toevoegen en bakken maar! Handig voor bij de brunch op zondag of tijdens de koffiepauze in de namiddag.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je brood
-
• 500 g All-in zoet wit
-
• 8 g droge gistIn winkel beschikbaar
-
• 100 g parelsuiker
-
• 200 ml water
-
-
Voor de afwerking
-
• glanzende decoratiesuikerIn winkel beschikbaar
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• bakplaat
-
• bakpapier
-
• deegschraperIn winkel beschikbaar
-
• bakkwastIn winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Deeg bereiden
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
Deeg laten rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
Parelsuiker toevoegen
Druk het deeg plat. Strooi er de parelsuiker over. Vouw het deeg samen en verdeel de suiker goed met behulp van een deegschraper.
Broodjes vormen
Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het in deeg in 12 gelijke delen. Maak er mooie bolletjes van en schik ze op de bakplaat.
Laat de broodjes rijzen
Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Decoreer de broodjes
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei. Bestrooi ze met decoratiesuiker. Maak een kruisvormige insnijding met een scherp mes.
Bak de broodjes
Bak de broodjes 20 minuten op 180 °C.