Suikerbroodjes
Maak je ontbijttafel extra feestelijk met deze mierzoete suikerbroodjes. Ontdek zelf hoe makkelijk je ze maakt. Eén ding is zeker: je krijgt applaus op alle banken.
Voeg toe aan receptenboekje

Suikerbroodjes

1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
2

Deeg laten rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Parelsuiker toevoegen

Druk het deeg plat. Strooi er de parelsuiker over. Vouw het deeg samen en verdeel de suiker goed met behulp van een deegschraper.
Suikerbroodjes
4

Broodjes vormen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het in deeg in 12 gelijke delen. Maak er mooie bolletjes van en schik ze op de bakplaat.
Suikerbroodjes
5

Laat de broodjes rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
6

Decoreer de broodjes

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei. Bestrooi ze met decoratiesuiker. Maak een kruisvormige insnijding met een scherp mes.
Suikerbroodjes
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 minuten op 180 °C.
Suikerbroodjes

Voor 12 broodjes
Voor je brood
200 ml water
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Suikerbroodjes

Voor 12 broodjes
Voor je brood
200 ml water
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
2

Deeg laten rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Parelsuiker toevoegen

Druk het deeg plat. Strooi er de parelsuiker over. Vouw het deeg samen en verdeel de suiker goed met behulp van een deegschraper.
Suikerbroodjes
4

Broodjes vormen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het in deeg in 12 gelijke delen. Maak er mooie bolletjes van en schik ze op de bakplaat.
Suikerbroodjes
5

Laat de broodjes rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
6

Decoreer de broodjes

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei. Bestrooi ze met decoratiesuiker. Maak een kruisvormige insnijding met een scherp mes.
Suikerbroodjes
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 minuten op 180 °C.

Wat zeggen anderen