Suikerbrood in de broodmachine
Je eigen suikerbrood in een mum van tijd op tafel? Speel het klaar dankzij dit recept met onze Classic voor luxebrood. Enkele drukken op de knoppen van je broodmachine en je brood is gebakken. Smullen maar!
Voeg toe aan receptenboekje

Suikerbrood in de broodmachine

1
Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker en gesmolten boter, in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood. Haal bij het signaal (d.i. na het kneden) het deeg en de kneedhaak uit de vorm.
2
Weeg een stuk deeg van ongeveer 200 g af. Rol het dun uit en leg het aan de kant. Meng de parelsuiker samen met de gesmolten boter door het overgebleven deeg. Maak er een mooie bol van.
3
Wikkel het uitgerolde deegvel om de bol heen en maak opnieuw een bol van het geheel. Zo maakt de parelsuiker geen krassen op je bakvorm.
4
Leg het deeg – zonder kneedhaak – terug in de broodmachine met de sluiting naar beneden. Laat het programma gewoon verder lopen.
suikerbrood

Voor je deeg
2 g zout
250 ml water
40 g boter
Voor je afwerking
15 g gesmolten boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
suikerbrood

Voor je deeg
2 g zout
250 ml water
40 g boter
Voor je afwerking
15 g gesmolten boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker en gesmolten boter, in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood. Haal bij het signaal (d.i. na het kneden) het deeg en de kneedhaak uit de vorm.
2
Weeg een stuk deeg van ongeveer 200 g af. Rol het dun uit en leg het aan de kant. Meng de parelsuiker samen met de gesmolten boter door het overgebleven deeg. Maak er een mooie bol van.
3
Wikkel het uitgerolde deegvel om de bol heen en maak opnieuw een bol van het geheel. Zo maakt de parelsuiker geen krassen op je bakvorm.
4
Leg het deeg – zonder kneedhaak – terug in de broodmachine met de sluiting naar beneden. Laat het programma gewoon verder lopen.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 09/09/2019 14:06
Recette idéale