Stokbroodjes
Geef je je kroost graag een stokbrood mee bij de picknick? Voor deze zelfgemaakte exemplaren begaan ze een moord. Volg het stappenplan in dit recept en tover knapperig stokbrood uit je oven. Je hoort hun korstje tot bij de buren kraken.
Voeg toe aan receptenboekje

Stokbroodjes

1
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Let op: laat gist en zout niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Kneed het deeg 5 minuten in je broodmachine of 20 minuten met je eigen kracht (tot het even warm is als je handen). Heb je een keukenrobot? Laat het dan daarin 10 minuten kneden. Bedek met een vel huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat met je handen en kneed het 1 à 2 minuten opnieuw voor. Maak een bol van je deeg. Bedek opnieuw met folie en laat 20 à 30 minuten rijzen.
3
Verdeel het deeg in 4 bollen van ongeveer 200 g. Laat 10 minuten rusten. Druk de bolletjes plat en vouw ze dubbel. Rol ze dan lang uit met je handen, tot strengen van ongeveer 30 cm lang of de lengte van je stokbroodplaten. Gaat het rollen stroef? Laat het deeg eventjes rusten en ga dan verder.
4
Leg de strengen op een ingevette stokbroodplaat of op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met folie en laat 45 à 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5
Neem na 20 à 30 minuten de huishoudfolie weg. Laat het deeg enkele minuutjes onbedekt zodat het een klein beetje uitdroogt. Maak er met een scherp mes enkele schuine inkepingen in. Bedek opnieuw met folie en laat nog eens 20 à 30 minuten rijzen.
6
Verwarm je oven voor op 200 °C. Bak de stokbroodjes 25 minuten op 200 °C.
stokbroodjes

voor 4 broodjes
300 ml ijskoud water
8 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
2 stokbroodplaten
oven (met bakplaat)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
stokbroodjes

voor 4 broodjes
300 ml ijskoud water
8 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
2 stokbroodplaten
oven (met bakplaat)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Let op: laat gist en zout niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Kneed het deeg 5 minuten in je broodmachine of 20 minuten met je eigen kracht (tot het even warm is als je handen). Heb je een keukenrobot? Laat het dan daarin 10 minuten kneden. Bedek met een vel huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat met je handen en kneed het 1 à 2 minuten opnieuw voor. Maak een bol van je deeg. Bedek opnieuw met folie en laat 20 à 30 minuten rijzen.
3
Verdeel het deeg in 4 bollen van ongeveer 200 g. Laat 10 minuten rusten. Druk de bolletjes plat en vouw ze dubbel. Rol ze dan lang uit met je handen, tot strengen van ongeveer 30 cm lang of de lengte van je stokbroodplaten. Gaat het rollen stroef? Laat het deeg eventjes rusten en ga dan verder.
4
Leg de strengen op een ingevette stokbroodplaat of op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met folie en laat 45 à 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5
Neem na 20 à 30 minuten de huishoudfolie weg. Laat het deeg enkele minuutjes onbedekt zodat het een klein beetje uitdroogt. Maak er met een scherp mes enkele schuine inkepingen in. Bedek opnieuw met folie en laat nog eens 20 à 30 minuten rijzen.
6
Verwarm je oven voor op 200 °C. Bak de stokbroodjes 25 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen [5 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 19/01/2015 15:03
Super zalige stokbroodjes, lukt elke keer en de kinderen zijn er dol op.

Anoniem
Geplaatst Op 22/01/2017 16:31
Lekker stokbrood

Anoniem
Geplaatst Op 05/03/2017 12:59
Marie-Claude je ne vois pas la liste des ingrédients
Marie en Michel
Geplaatst Op 09/03/2017 16:45

Bonjour,

via le lien vous allez voir les ingrédients sur le côté droit.

https://avevewinkels.be/thuisbakken/Recepten/stokbroodjes

Cordialement,

Marie&Michel

 

 

 


Anoniem
Geplaatst Op 07/01/2018 13:56
geen boter?