Spongecake met kersenvulling
Een kindvriendelijke verjaardagstaart die ook volwassenen zal kunnen bekoren. De fruitige vulling combineert perfect met de chocolade versiering van Leo’s , en de M&M’s vrolijken het geheel op! Afgewerkt met een lintje kan je deze kindvriendelijke taart zelfs aan gasten serveren. Jong en oud zal smullen!
Voeg toe aan receptenboekje

Spongecake met kersenvulling

1
Bak de spongecake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake afkoelen en snij hem in 3 even dikke schijven.
2
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Klop de slagroom met de mascarpone en de helft van het kersenvocht stijf.
3
Bestrijk de bovenkant van de onderste schijf van de taart met de rest van het kersenvocht. Smeer er een dikke laag kersenroom op en beleg met de helft van de uitgelekte kersen. Dek af met de middelste schijf van de cake en decoreer deze zoals de onderste. Leg er tot slot de bovenste schijf bovenop.
4
Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart volledig met de resterende kersenroom.
5
Breek de Leo's in twee, zodat je de koekjes per 2 reepjes kunt gebruiken.
6
Zet ze rechtop tegen de zijkant van de taart aan. Een mooi lintje rond de Leo's zorgt voor stevigheid en een mooie decoratie.
7
Vul de taart bovenin royaal met M&M's.
spongecake

Voor je deeg
25 ml water
4 grote eieren
Voor je vulling
250 ml volle room
250 g mascarpone
1 bokaal amarena kersen
Voor je afwerking
1 zak M&Ms
12 Leo-koeken
Bak- en kookbenodigdheden
2 kommen
lintje (optioneel)
oven
vergiet
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
spongecake

Voor je deeg
25 ml water
4 grote eieren
Voor je vulling
250 ml volle room
250 g mascarpone
1 bokaal amarena kersen
Voor je afwerking
1 zak M&Ms
12 Leo-koeken
Bak- en kookbenodigdheden
2 kommen
lintje (optioneel)
oven
vergiet
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Bak de spongecake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake afkoelen en snij hem in 3 even dikke schijven.
2
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Klop de slagroom met de mascarpone en de helft van het kersenvocht stijf.
3
Bestrijk de bovenkant van de onderste schijf van de taart met de rest van het kersenvocht. Smeer er een dikke laag kersenroom op en beleg met de helft van de uitgelekte kersen. Dek af met de middelste schijf van de cake en decoreer deze zoals de onderste. Leg er tot slot de bovenste schijf bovenop.
4
Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart volledig met de resterende kersenroom.
5
Breek de Leo's in twee, zodat je de koekjes per 2 reepjes kunt gebruiken.
6
Zet ze rechtop tegen de zijkant van de taart aan. Een mooi lintje rond de Leo's zorgt voor stevigheid en een mooie decoratie.
7
Vul de taart bovenin royaal met M&M's.

Wat zeggen anderen