Speltbroodjes met zaadjes
Wil je graag uitpakken met je bakkunsten? Verwen je tafelgenoten dan met deze lekkere speltbroodjes met sesamzaad, maanzaad of zonnebloempitten.
Voeg toe aan receptenboekje

Speltbroodjes met zaadjes

1

Speltbroodjes maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Bereid ondertussen het witte speltdeeg op dezelfde manier. Bedek dit deeg ook met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Verdeel beide degen in 8 gelijke delen en maak ze bolvormig. Bedek de bolletjes met folie en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

5

Broodjes versieren

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C. Bestrijk de bolletjes met water en rol ze door sesamzaad, maanzaad of zonnebloempitten.

6

Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

7

Bak de broodjes ongeveer 30 minuten op 200 °C.

speltbroodjes

voor 16 broodjes
Voor je volkorenspeltdeeg
160 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je witte speltdeeg
140 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je afwerking
sesamzaad
maanzaad
zonnebloempitten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot optioneel
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
speltbroodjes

voor 16 broodjes
Voor je volkorenspeltdeeg
160 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je witte speltdeeg
140 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je afwerking
sesamzaad
maanzaad
zonnebloempitten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot optioneel
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Speltbroodjes maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Bereid ondertussen het witte speltdeeg op dezelfde manier. Bedek dit deeg ook met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Verdeel beide degen in 8 gelijke delen en maak ze bolvormig. Bedek de bolletjes met folie en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

5

Broodjes versieren

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C. Bestrijk de bolletjes met water en rol ze door sesamzaad, maanzaad of zonnebloempitten.

6

Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

7

Bak de broodjes ongeveer 30 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 28/06/2016 11:52
Kan hier geen 'print-knop' aan toegevoegd worden aub

Anoniem
Geplaatst Op 28/06/2016 13:20
Beste Jan, Een afdrukknop is hier momenteel niet voorzien. Wel is het zo als je rechts klikt met je muis dat je een menu krijgt waar je 'afdrukken' kan kiezen. De afdrukweergave is wel geoptimaliseerd om het afdrukken goed te laten verlopen. Met vriendelijke groet, Marie & Michel