Spekbolletjes met parmezaan
Een klein beetje Italië in je mond. Dat is wat deze spekbolletjes met parmezaan je beloven. Hun weldadige zoute smaak vermengt zich met het malse, bruine brood. Verwacht een stormloop op deze snack.
Voeg toe aan receptenboekje

Spekbolletjes met parmezaan

1
Meng de Mix voor Bruin brood met de gist. Voeg het water toe en kneed 20 minuten in de broodmachine of met je handen. Of 10 minuten in de keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
spekbolletjes met parmezaan stap 1
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de spekblokjes en de parmezaan door tot je één geheel hebt. Verdeel nu het deeg in 16 bolletjes van ongeveer 65 g.
spekbolletjes met parmezaan stap 2
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop en dek ze opnieuw met huishoudfolie af. Laat weer 40 minuten rijzen.
spekbolletjes met parmezaan stap 3
4
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes 20 à 25 minuten.
sfeer

Zie je graag even hoe het moet? Het bovenstaande filmpje legt je van naald tot draad uit hoe je jouw spekbolletjes maakt.

spekbolletjes met parmezaan

Voor je deeg
310 ml koud water
Voor je afwerking
100 g gerookte spekblokjes
80 g geraspte parmezaan
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
spekbolletjes met parmezaan

Voor je deeg
310 ml koud water
Voor je afwerking
100 g gerookte spekblokjes
80 g geraspte parmezaan
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng de Mix voor Bruin brood met de gist. Voeg het water toe en kneed 20 minuten in de broodmachine of met je handen. Of 10 minuten in de keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
spekbolletjes met parmezaan stap 1
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de spekblokjes en de parmezaan door tot je één geheel hebt. Verdeel nu het deeg in 16 bolletjes van ongeveer 65 g.
spekbolletjes met parmezaan stap 2
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop en dek ze opnieuw met huishoudfolie af. Laat weer 40 minuten rijzen.
spekbolletjes met parmezaan stap 3
4
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes 20 à 25 minuten.
sfeer

Zie je graag even hoe het moet? Het bovenstaande filmpje legt je van naald tot draad uit hoe je jouw spekbolletjes maakt.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/02/2017 19:09
Bonjour, Ok, belle recette mais pourquoi ne pas traduire celle-ci en français? Au moins serait-il utile de donner les doses de parmesan et de lardons comme la quantité d''huile ajoutée! Je ne sais même pas quel type de farine utiliser! J'ai pourtant précisé comme langue favorite le "français". Merci de bien vouloir me donner ces précisions. Cordialement.