Speculaascake met appelen
Wie smult er niet van een stukje speculaascake? Met wat appeltjes en geroosterde amandelschilfers geef je deze klassieker een verrassende toets. Verwen je koffiebezoek met dit frisse recept – wedden dat ze terugkomen?
Voeg toe aan receptenboekje

Speculaascake met appelen

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Roer de boter zacht. Meng ze met de eieren. Voeg de Mix voor Speculaascake toe, en klop in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de appelmoes op de bodem en strijk de vulling gelijkmatig uit.

4

Schep het speculaasbeslag op de appelvulling.

5

Bak de taart 45 à 50 minuten op 170 °C.

6

Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan. Roer ze geregeld om, zo verbranden ze niet.

7

Haal de bakvorm uit de oven. Leg hem omgekeerd op een taartrooster en klik de bodem en de ring los. Verwijder het bakpapier voorzichtig van de appelmoesvulling. Bestrooi de taart met amandelschilfers.

Een extra smakelijke appelmoesvulling? Roer er wat rozijnen door.

speculaascake met appelen

300 g appelmoes met kleine stukjes
50 g amandelschilfers
150 g boter
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
oven
antikleefpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
speculaascake met appelen

300 g appelmoes met kleine stukjes
50 g amandelschilfers
150 g boter
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
oven
antikleefpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Roer de boter zacht. Meng ze met de eieren. Voeg de Mix voor Speculaascake toe, en klop in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de appelmoes op de bodem en strijk de vulling gelijkmatig uit.

4

Schep het speculaasbeslag op de appelvulling.

5

Bak de taart 45 à 50 minuten op 170 °C.

6

Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan. Roer ze geregeld om, zo verbranden ze niet.

7

Haal de bakvorm uit de oven. Leg hem omgekeerd op een taartrooster en klik de bodem en de ring los. Verwijder het bakpapier voorzichtig van de appelmoesvulling. Bestrooi de taart met amandelschilfers.

Een extra smakelijke appelmoesvulling? Roer er wat rozijnen door.


Wat zeggen anderen