Speculaasbroodjes
Met de All-in-mix voor winterbrood bak je zalig zachte broodjes met speculaas en cranberry’s. Werk de heerlijk geurende bolletjes direct na het bakken af met afdekgelei en geroosterde amandelschilfers.
Voeg toe aan receptenboekje

Speculaasbroodjes

1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Speculaasbroodjes
2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de amandelschilfers op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze een paar minuutjes in de oven op 200 °C.

Speculaasbroodjes
3

Druk het deeg plat en verdeel het in stukjes van 50 g. Laat ze 10 minuten rusten en vorm vervolgens mooie bolletjes. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

Speculaasbroodjes
4

Laat de deegbolletjes opnieuw 30 à 45 minuten rijzen, tot hun volume verdubbeld is. Bak de broodjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.

Speculaasbroodjes
5

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk de versgebakken broodjes in met de afdekgelei. Strooi daarover de geroosterde amandelschilfers. 

Speculaasbroodjes

Snijd de broodjes open en vul ze met abrikozentaartvulling.


Voor ongeveer 15 broodjes
250 ml water
500 g All-in Winter
Voor de afwerking
20 ml water
50 g Amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor ongeveer 15 broodjes
250 ml water
500 g All-in Winter
Voor de afwerking
20 ml water
50 g Amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Speculaasbroodjes
2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de amandelschilfers op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze een paar minuutjes in de oven op 200 °C.

Speculaasbroodjes
3

Druk het deeg plat en verdeel het in stukjes van 50 g. Laat ze 10 minuten rusten en vorm vervolgens mooie bolletjes. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

Speculaasbroodjes
4

Laat de deegbolletjes opnieuw 30 à 45 minuten rijzen, tot hun volume verdubbeld is. Bak de broodjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.

Speculaasbroodjes
5

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk de versgebakken broodjes in met de afdekgelei. Strooi daarover de geroosterde amandelschilfers. 

Speculaasbroodjes

Snijd de broodjes open en vul ze met abrikozentaartvulling.


Wat zeggen anderen