Speculaas Tompouce
Prachtig om te serveren, dit mascarponedessertje. En het recept is supersimpel. Natuurlijk kun je speculaaskoekjes uit de winkel gebruiken, maar zelfgebakken smaken ze dubbel zo lekker.
Voeg toe aan receptenboekje

Speculaas Tompouce

1

Speculaas maken

Voeg de mix, de boter en het ei samen. Kneed tot een mooi samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Speculaas tompouce
2

Deeg rollen

 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg die op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de speculaas ca. 18 minuten op 175 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Speculaas tompouce
3

Speculaasringen maken

Verkruimel de speculaas en meng met de gesmolten boter. Zet de acht garneerringen op bakpapier en vul ze met een bodempje van het speculaasmengsel. Druk dit stevig aan en laat ze een uur opstijven in de koelkast. Maak daarna nog acht bodempjes.
Speculaas tompouce
4

Vulling maken

Meng de mascarpone met de honing en de perenblokjes.
Speculaas tompouce
5

Samenstellen gebakjes

Leg een speculaasbodempje in elke ring, schep er een laagje perenmascarpone op en leg er een tweede speculaasbodempje bovenop. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast.
Speculaas tompouce

Bak- en kookbenodigdheden
bakplaat
garneerringen
Voor je speculaas
1 ei
100 g boter
200 g gesmolten boter
Voor je vulling
40 g vloeibare honing
4 peren in blokjes
500 g mascarpone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Bak- en kookbenodigdheden
bakplaat
garneerringen
Voor je speculaas
1 ei
100 g boter
200 g gesmolten boter
Voor je vulling
40 g vloeibare honing
4 peren in blokjes
500 g mascarpone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Speculaas maken

Voeg de mix, de boter en het ei samen. Kneed tot een mooi samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Speculaas tompouce
2

Deeg rollen

 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg die op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de speculaas ca. 18 minuten op 175 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Speculaas tompouce
3

Speculaasringen maken

Verkruimel de speculaas en meng met de gesmolten boter. Zet de acht garneerringen op bakpapier en vul ze met een bodempje van het speculaasmengsel. Druk dit stevig aan en laat ze een uur opstijven in de koelkast. Maak daarna nog acht bodempjes.
Speculaas tompouce
4

Vulling maken

Meng de mascarpone met de honing en de perenblokjes.
Speculaas tompouce
5

Samenstellen gebakjes

Leg een speculaasbodempje in elke ring, schep er een laagje perenmascarpone op en leg er een tweede speculaasbodempje bovenop. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast.
Speculaas tompouce

Wat zeggen anderen