Speculaas-bananenbrood
Natuurlijk zoet en boordevol smaak, dat is de beste omschrijving voor dit bananenbrood. Als basis neem je volkorenspeltmeel en – uiteraard – lekker rijpe bananen. Aangevuld met pruimenstukjes, een snuifje kaneel en speculaaskruiden serveer je een heerlijke en voedzame snack.
Voeg toe aan receptenboekje

Speculaas-bananenbrood

1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen. Snijd de pruimen in stukjes. Voeg ze samen met de eie- ren, de melk en de honing bij de bananen. Mix alles fijn. Meng in een andere kom het Volspeltmeel, het bakpoeder, de kaneel en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg beide mengsels samen en roer tot een glad beslag. Spatel de amandel- schilfers erdoor.
2

Bak het bananenbrood

Vet de cakevorm in en doe er het beslag in. Bak het brood 40 minuten op 180 °C. Laat het brood na het bakken enkele minuten in de vorm. Haal het er dan uit en laat het verder afkoe- len op een rooster.
3

Rooster de amandelschilfers

Strooi een handvol amandelschilfers op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven op 180 °C.
4

Werk af met afdekgelei en amandelschilfers

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk het bananenbrood volledig in. Druk geroosterde amandelschilfers tegen de zijkanten.
Speculaas-bananenbrood

Voor het beslag
100 ml halfvolle melk
2 eetlepels honing
2 eieren
3 bananen((250 à 300 g)
3 theelepels kaneel
30 g Dibro Amandelschilfers
70 g Dibro Gedroogde pruimen
Bak- en kookbenodigheden
20 ml water
Een handvol amandelschilfers voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Speculaas-bananenbrood

Voor het beslag
100 ml halfvolle melk
2 eetlepels honing
2 eieren
3 bananen((250 à 300 g)
3 theelepels kaneel
30 g Dibro Amandelschilfers
70 g Dibro Gedroogde pruimen
Bak- en kookbenodigheden
20 ml water
Een handvol amandelschilfers voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen. Snijd de pruimen in stukjes. Voeg ze samen met de eie- ren, de melk en de honing bij de bananen. Mix alles fijn. Meng in een andere kom het Volspeltmeel, het bakpoeder, de kaneel en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg beide mengsels samen en roer tot een glad beslag. Spatel de amandel- schilfers erdoor.
2

Bak het bananenbrood

Vet de cakevorm in en doe er het beslag in. Bak het brood 40 minuten op 180 °C. Laat het brood na het bakken enkele minuten in de vorm. Haal het er dan uit en laat het verder afkoe- len op een rooster.
3

Rooster de amandelschilfers

Strooi een handvol amandelschilfers op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven op 180 °C.
4

Werk af met afdekgelei en amandelschilfers

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk het bananenbrood volledig in. Druk geroosterde amandelschilfers tegen de zijkanten.

Wat zeggen anderen